Bozdağ'dan son dakika İmralı açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ yaptığı son dakika açıklamasında İmralı'yla görüşmelerin durabileceği sinyalini verdi

ADALET Bakanı Bekir Bozdağ, şiddet olaylarının devam etmesi durumunda İmralı görüşmelerinin yeniden değerlendirebileceğini söyledi. Bozdağ, dünkü MGK'nın rekor seviyede uzun sürmesini ise gündemin yoğunluğuna bağladı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
ÇÖZÜM SÜRECİ 
Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
"Çözüm sürecinden ne anladığımızı iyi ortaya koymamız lazım. Silahın susması ve terörün tasviye edilmesi, barış ortamını tesis edilmesi. Ama birileri çözüm sürecinden suç işleme özgürlüğü algısına giriyorsa bu fevkalade yanlıştır. Çözüm süreci kamu güvenlii bir daha ihlal edilmesin, huzur ve barış ortamı kalıcı olsun diye devam edilen bir süreçtir.
ANKARA'DA DA DİYARBAKIR'DA DA AYNI 
Ankara'da bir grup suç işleyince güvenlik güçleri müdahale ediyorsa, Diyarbakır'da da aynı şekilde müdahale edecektir. Suç işleme özgürlüğü düşüncesi yanlıştır. Güvenlik güçleri gerekeni yapacaktır.
Çözüm süreci kamu düzeninin, kamu düzeni de çözüm sürecinin alternatifi değildir. Kim saldırı düzenlerse bunun karşılığı neyse karşılığını görecektir. Toplantı ve gösteri yapmak haktır, yeter ki yasaların kurallarına uygun gösteri yapsın.
Molotof, silah olursa elbette bunların karşılığını kolluk güçleri gerekeni yapar. Sokakları yakmaya yıkmaya kimse gerekçe gösteremez.
HDP'YE SERT ELEŞTİRİ
Öldürülenlerle ilgili HDP'den bir açıklama duydunuz mu?
Benden randevu talepleri olmadı, herhangi bir görüşme de yapmadım ama görüşen diğer bakanlarımız oldu. Sürecin beklemede olduğu söylemi doğru değil. Saldırganlarla ilgili gereken yapılacaktır.
Bunu Başbakanımız da Cumhurbaşkanımız da söyledi. Çözüm süreci terör eylemi yapmak değildir. Çözüm süreci alış veriş yapan güvenlik görevlisini haince öldürmek değidir. Kim kamu güvenliğini ihlal ediyorsa gerekli tedbirler tereddütsüz uygulanacaktır.
BİZE GELEN TALEP YOK
Bize İmralı'yla ilgili gelen talep yok. Ama ortalık yakılıp yıkılırken görüşme taleplerini bir kez daha görüşürüz. Şiddet terör devam ederse tavrımız farklı olur.
Bugüne kadar şiddetle kimse bir şey elde edemedi. Türkiye güçlü bir devlettir. Biz hukuk ve demokrasi anlayışı içerisinde gerekli adımları atacağız. Biz adımlarımızı terör örgütü istedi diye atmadık.
MGK NEDEN UZUN SÜRDÜ? 
Devlet kurumları arasında bu konuda bir mutabakat var. MGK'nın uzun sürmesinin nedeni gündemdeki konuların yoğunluğudur. Gündemin yoğunluğu nedeniyle MGK uzun sürmüştür. MGK'daki konular orada kalır.
YARGITAY VE DANIŞTAY'A YENİ DAİRELER GELİYOR
Yargıtay ve Danıştay'da yeni daireler kurulacak. Yargıtay'da 8, Danıştay'da 2 yeni daire kurulacak. Yargıtay'da 128, Danıştay'da 39 yeni üye görev yapacak. Bu yıl 3 bin 500 hakim ve savcı alınacak.
Molotof konusunda Türkiye'nin yağptığı AB'de olan düzenlemenin bizim hukukumuza taşınmasıdır. Bu bir ateşli silah şeklinde yapılmamış diye zararlarını görmezden gelemeyiz. Bu yüzden saldırıda kullananlarla ilgili AB mevzuatına uygun davranılacak. Öngörülen ceza 2 yıldan fazla olacaktır. Derdimiz vatandaşımızın canını korumak.

31 Eki 2014 - 15:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber