Ölümüne serinlik

Bursa'da yüzme havuzuna gitmeye para bulamayan çocuklar tehlikeye aldırmadan süz havuzlarına akın etti

Termometrelerin hava sıcaklığını 38 derece olarak gösterdiği Bursa’da sıcaktan bunalan çocuklar anayol kavşakları üzerindeki süs havuzlarına girerek serinliyor. Merkez Osmangazi ve Nilüfer ilçelerinde bulunan Merinos ve Beşevler kavşaklarında belediye tarafından yapılan süs havuzlarında çocuklar serinliyor. Ölüm riski yazılarına aldırış etmeden havuzlara balıklama dalan çocuklar, adeta ölüme meydan okuyor. Işıklandırma tertibatı kablolarının da havuzun dibinde açıkta bulunması adeta ölüme davetiye çıkarıyor. Paralarının olmaması sebebiyle havuza ve denize gidemediklerini belirten gençler, belediyeden durumu olmayanlar için ücretsiz yüzme havuzu istedi.

SÜS HAVUZLARINDAKİ ÖLÜMLERDEN KİMSE DERS ÇIKARTMIYOR

Türkiye’de geçen yıl Erzurum’da 21 yaşındaki Özürlü Recep Yıldız belediyeye ait süs havuzunda akıma kapılıp ölmüştü. Geçen mayıs ayında da İzmir Buca’da süs havuzunda akıma kapılan labrador cinsi köpeğini kurtarmaya çalışan 28 yaşındaki Cihangir Enkçü’de köpeği ile birlikte akıma kapılıp can vermişti. Bursa’da çevresinde demir korkuluk bulunmaması sebebiyle çocukların içerisine rahatlıkla girebildiği süs havuzları tehlike saçmaya devam ediyor. Vatandaşlar hiçbir tedbirin alınmadığı süs havuzlarının zabıtalar tarafından yeteri kadar denetlenmediğinden şikayetçi.

BURAK TÜRKER - MEHMET FARUK BEHDİOĞLU

30 Tem 2015 - 17:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber