Okullara 'OHAL' tedbirleri! Duvar ve tel örgü geliyor

Milli Eğitim Bakanlığı, FETÖ/PDY'nin darbe girişiminin ardından illere "okullarda güvenlik önlemlerini" içeren bir genelge gönderdi. Genelgede 'OHAL' tedbirleri var.

MİLLİ eğitim Bakanlığı (MEB), FETÖ darbe girişimiyle birlikte başta okullar olmak üzere tüm birimlerinde güvenlik tedbirlerinin olağanüstü seviyeye çıkarılmasını kararlaştırdı. Konuyla ilgili illere "Emniyet ve Güvenlik Tedbirleri" konulu bir genelge gönderen MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, yeni eğitimöğretim yılıyla birlikte okullarda alınacak yeni tedbirleri açıkladı. Buna göre mesai saatleri dışında öğretmenler okul binasına izinle girebilecek. Okula tamire gelen tesisatçının alet çantası aranacak ve tamirciye okuldan bir personel eşlik edecek. Güvenlik önlemlerinin okullardan belge sızdırmayı önlemeye yönelik olduğu belirtildi.
TERÖR VE SABOTAJ
Genelgede, eğitim alanında gücü kırılan FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı cuntacıların, 15 Temmuz'da Türkiye'yi korumak için kendilerine emanet edilen araç, cihaz ve teçhizatı vatandaşa doğrulttuğu ifade edilerek, "Bakanlığımız, okullar ile özel eğitim kurumları ve barınma merkezlerinde üzücü olaylarla karşılaşılmaması için mevzuat esasları doğrultusunda emniyet ve güvenlik tedbirleri aksatılmadan uygulanacaktır" denildi.
Genelgeye göre alınacak bazı önlemler şöyle:
-Gizli ve gizlilik dereceli birim ve kısımlarda çalışan personel hakkında, "güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması" yapılacak.
-Okul bahçesine hiçbir surette araç alınmayacak. Öğrenci servis araçlarına ayrılan alan dışında park yapılmayacak.
-Çalışma saatleri dışında herhangi bir sebeple okula girmek isteyen personel, birim amirlerine veya güvenlikten sorumlu birime önceden bildirecek.
"GÜVENLİK KULÜBELERİ YAPILACAK"
-Giriş-çıkışlar kayıt altına alınacak.
-Okula veya herhangi bir bakanlık birimine elektrik, su, havagazı ve kalorifer bakım-onarımı gibi amaçlarla gelen kişilerin tamir takımları, taşıdığı çanta ve torbaları girişte kontrol edilecek.
-Onarım süresince kontrol amacıyla bu kişilerin yanında refakatçi bir personel olacak.
-Okul bina ve eklentilerinin etrafı duvar ve tel örgü gibi engellerle çevrilecek.
-Belirli noktalara güvenlik kulübesi yapılacak.

29 Tem 2016 - 11:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber