Obama'yla "Kobani" görüşmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack obama arasındaki telefon görüşmesinde IŞİD'le mücadelenin ele alındığı belirtildi.
İki liderin telefon görüşmesinde Kobani ve sınır ötesinden Türkiye'ye sığınan mültecilerin durumunun da ele alındığı ifade edildi.
Görüşmeye dair Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Görüşmede, yaklaşık 180 bin Kobanilinin de aralarında bulunduğu 1.5 milyonu aşkın Suriyeliye kucak açan Türkiye'nin, bu insanlara yaptığı yardımlara değinildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, IŞİD'e karşı ortak mücadeleyi güçlendirmek için yakın işbirliği yapmayı sürdürme konusunda mutabık kaldılar."
"İki lider, Afganistan'da barış ve istikrarın güçlendirmeye yönelik çaba harcama konusunda yakın işbirliği içinde olmanın önemli olduğunu da vurguladılar."

19 Eki 2014 - 16:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber