O flamayı astırmadılar!

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde Sur Mahallesi'ndeki Çarkendal Tepesi'ne YDG-H flamaları asılmak istenince polis müdahale etti. Yaklaşık 2 saat süren ve yer yer patlama seslerinin geldiği çatışmada YDG-H'liler bayrak asamazken, bazı evlere ise mermiler isabet etti

ŞIRNAK'IN Cizre İlçesi'nin Sur ile Yafes Mahallesi'nde gerginlik devam ediyor. Sur Mahallesi'nin Çarkendal Tepesi'ne asılan ve bir süre önce operasyon düzenleyen özel harekat polislerinin kaldırdığı YDG-H flamaları dün gece tekrar aynı yere asılmak istendi. PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından dün saat 04.00'de Çarkendal Tepesi'ne örgütün flamaları asılmak istenince tepenin belirli yerlerinde nöbet tutan özel harekat polisleri müdahale etti.Bugün saat 06.00'a kadar devam eden ve yer yer büyük patlama seslerinin geldiği çatışmadan sonra YDGH'liler flama asamadan sokak aralarına kaçtı. Çatışmada ölen ve yaralanan olmazken bazı evlere birçok mermi isabet etti. Sur Mahallesi'nde oturan Ahmet İçyağı, her çatışmada evlerinin zarar gördüğünü ve artık oturalamaz hale geldiğini belirterek, "Evimizi onarıyoruz tekrar çatışma çıkınca eski haline geliyor. 20 yıl önce Uludere'de köyümüz yakıldığı için Cizre'ye göç etmiştik. Cizre'de de bize rahat kalmadı. 30 yıldır bu çatışmanın arasında kalıyoruz" dedi.

21 Kas 2015 - 14:19 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber