O bombacılar adliyeye sevk edildi

Başkentte çeşitli dernek, iş yeri ve bankamatiklere yönelik ses bombalı ve molotoflu eylem düzenledikleri tespit edilen ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin operasyonuyla gözaltına alınan 17 kişiden 13'ü adliyeye sevk edildi

2016 yılı içinde Ankara'nın Keçiören ilçesi Kuşçağız Mahallesi'nde  özel bir derneğin yakılması, Çankaya Balgat'ta bir otobüs firmasının bürosuna ve  Dikmen'de SGK'ya ait bir binaya ses bombası atılması, Mamak Natoyolu bölgesinde  bazı bankamatiklere molotoflu saldırı düzenlenmesi gibi eylemlerin faili  oldukları tespit edilen, yasa dışı Türkiye ve Kuzey Kürdistan Kurtuluş  Örgütü-Birleşik Özgürlük Güçleri üyesi 17 kişi, TEM ve İstihbarat Şube  Müdürlüklerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonla 26 Ekim'de gözaltına alındı. 
Gözaltına alınan şüpheliler ile birlikte çok sayıda malzeme ve  örgütsel doküman ele geçirildi. 
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde sorgulanan 17  şüpheliden yaşı 18'den küçük olan 4'ü Çocuk Şube Müdürlüğüne gönderilirken,  emniyetteki işlemleri tamamlanan 13 kişi adliyeye sevk edildi.

07 Ara 2016 - 13:29 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber