Musul'dan kaçış başladı

Irak'ın Musul kentini DEAŞ'tan kurtarma operasyonunda, terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Musul kent merkezinden başlatılan insan avından kaçmayı başaran vatandaşlar, Irak Ordusunun kontrolü altındaki Kayyare kasabasına ulaştı

ZORLU yolculuğu atlatan kalabalıkta kadınlar ve çocuklar çoğunluktaydı. Büyük kaçışa katılan kimse arkasına dönüp bile bakmak istemedi. Geride alevler ve büyük bir toz bulutu vardı.
Irak'ta Musul'un DEAŞ'tan kurtarılması operasyonu  çerçevesinde, güvenlik güçlerinin kentin güneyindeki El-Kayyare nahiyesine bağlı  iki köyü ele geçirdiği bildirildi.
İçişlerine bağlı Federal Polis Şefi Yüzbaşı Ala el-Hatib, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak güvenlik güçleri, Kayyare nahiyesine bağlı  El-Lezake ve El-Hud köylerini DEAŞ'ın elinden kurtardı ve bu bölgelerde Irak  bayrağı dalgalandırıldı." dedi.
Söz konusu iki köyün örgütün direniş hattı olarak bilindiğini ifade  eden Hatib, bölge halkının DEAŞ'a karşı direnmesinin Ordu birliklerinin işini  kolaylaştırdığını söyledi.
Hatib, birliklerin belirlenen plana göre Musul kent merkezine doğru  ilerlemeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, yaptığı açıklamayla Musul'u DEAŞ'tan  kurtarma operasyonunun başladığını duyurmuştu.
KAÇIŞLAR BAŞLADI
Öte yandan DEAŞ Musul'da halkın kent dışına çıkmasını engellemeye çalışırkan, kaçmayı başaranlar için zorlu bir yolculuk başladı.
 Musul kent merkezinden kaçanlar, Irak Ordusunun kontrolü altındaki Kayyare kasabasına ulaştı.

19 Eki 2016 - 08:10 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber