Mübarek Ramazan ayı ne zaman başlıyor? (2017) - İşte ilk oruç ve sahur tarihi!

Mart ayının geride kalmasıyla yaz mevsimine bir adım daha yaklaştık. Bu da bu yıl yaz mevsimine denk gelen Mübarek Ramazan ayının ne zaman başlayacağı sorusunu akıllara getirdi. İslam dünyası için büyük önem taşıyan Üç Ayların başlaması ardından Müslüman dünyası Ramazan ayı'nın ne zaman başlayacağını merak etmeye başladı. Bin aydan hayırlı olarak bilinen Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Ramazan Bayramı bu yıl kaç gün? 2017 Ramazan bayramı ne zaman? Bu soruların tümünün cevabı haberimizde! İşte ilk oruç ve sahur tarihi!

ON bir ayın sultanı Ramazan ayının bu yıl denk geldiğin zaman aralığı birçok kişi tarafından merak edilen sorular arasında. İlk orucun ne zaman tutulacağı ilk sahura ne zaman kalkılacağı Müslüman alemi tarafından çokça dile getirilen sorular arasında. Peki, bin aydan daha hayırlı Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Ramazan ayı bu yıl kaç gün olacak? Ramazan Bayramı bu yıl kaç gün olacak? İlk sahura ne zaman kalkılacak? İşte tüm bu soruların cevabı!

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR? BAYRAM KAÇ GÜN SÜRECEK?

2017 Dini takvimine göre bu yıl üç aylar 29 Mart 2017'de başladı. Ramazan ayı ise 27 Mayıs 2017'de başlayacak. Üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nın ilk günü 25 Haziran Pazar gününe denk gelecek.

HİCRİ TAKVİMİN 9. AYI

Ramazan, Hicri Takvim'e göre 9. Aya denk gelmekte. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış ve yayımlanmış olan 2017 yılı dini günler takvimine göre üç aylar 29 Mart 2017 Çarşamba günü ile birlikte başlayacak. Ramazan başlangıç tarihi ise 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü olacak. Bu durumda 2017 yılına ait ilk oruç 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü tutulacak. Bununla birlikte Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan 25 Haziran 2017 Pazar gününe denk gelirken, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü 26 Haziran 2017 Pazartesi ve 3. Günü 27 Haziran Salı gününe denk geliyor.

2017 YILINDA RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan ayı bu sene 27 Mayıs Cumartesi günü başlayacak olup, Müslümanlar, İslam dininin beş temel şartından biri olan oruç ibadetini de bu ay içinde gerçekleştirecek. 30 günlük bir dönem boyunca tutulacak olan oruç 24 Haziran Cumartesi günü Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte bitecek.

Ramazan ayının bitmesiyle birlikte Ramazan Bayramı başlayacak. 25 Haziran Pazar günü başlayacak olan Ramazan Bayramı üç gün sürecek olup 27 Haziran 2017 Salı gününde sona erecek.

İŞTE 2017 DİNİ GÜNLERİ

Regaib Kandili | 30 MarT

Üç Ayların Başlangıcı | 29 Mart
Berat Kandili |10 Mayıs
Ramazan'ın Başlangıcı | 27 Mayıs
Kadir Gecesi | 21 Haziran
Ramazan Bayramı Arefesi | 24 Haziran
Ramazan Bayramı 1. Gün | 25 Haziran

Ramazan Bayramı 2. Gün | 26 Haziran

Ramazan Bayramı 3. Gün | 27 Haziran
Kurban Bayramı Arefesi | 31 Ağustos
Kurban Bayramı 1. Gün | 1 Eylül
Kurban Bayramı 2. Gün | 2 Eylül
Kurban Bayramı 3. Gün | 3 Eylül
 Kurban Bayramı 4. Gün | 4 Eylül

#

30 Nis 2017 - 11:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber