Mısır dopingi

Mısır'daki olaylar nedeniyle Alanya'da turist sayısının artacağını açıklayan TÜRSAB Başkanı Çavuşoğlu "Sezon da Kasım'a uzayacak" dedi

MISIR'DA General Sisi'nin yaptığı darbe ve sonrasındaki kanlı olaylar sürerken, Avrupa ve Rusya'dan Mısır'a yapılan turistik rezervasyonların Türkiye'ye kaymaya başladığı bildirildi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, "Mısır'daki üzücü olaylar nedeniyle turizmsezonu uzayacak" dedi.

'TURİST AKINI YAŞANIYOR' 

ÇAVUŞOĞLU, şu bilgileri verdi: Ülkemize turist akını yaşanıyor. Bir tatil ülkesi olan Mısır'ın alternatifi İspanya ve Yunanistan’da boş yer yok. Mısır satışı yapan veya rezervasyon alan tur operatörleri, para iadesi veya rezervasyon iptali yapmak istemiyor. Bu yüzden rezervasyonları bölgemize kaydırıyorlar. Bu durumda Alanya'da turist sayısı artacak, sezon Kasım'a uzayacak.

'KIŞ TURİZMİ DE BÜYÜYECEK' 

ÇAVUŞOĞLU, Mısır'ın Avrupalı ve Ruslar tarafından özellikle kış döneminde tercih edildiğini hatırlatarak "Veriler, Mısır'daki olaylar nedeniyle hem Türkiye, hem de Alanya'da kış turizminin de büyüyeceğini gösteriyor" dedi. Yeni Alanya'nın sorularını yanıtlayan TUI Almanya Kontrat Müdürü Melih Yetiş de "Operasyonlarımızı Türkiye'ye kaydırmaya başladık" dedi.
Bazı sivil toplum örgütleri tarafından önceki gün kurulan destek çadırları ikinci günde de açıldı
ALANYA’DA faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Hacet Meydanı'nda kurdukları çadırlarda akşam namazı kıldı, Mısır ve Suriye halkı için dua etti. Platform sözcüsü Erhan Kapu, yaptığı açıklamada, Mısır'da askeri yönetimin halka acımasızca ateş ettiğini ve çok sayıda kişiyi katlettiğini söyledi. Mısır halkına öncelikle insan olma sorumluluğu ile destek vermek istediklerini ifade edan Kapu, “İslami değerlerimizin bize vaadettiği bilinçle Mısır halkının yaşadıklarını hissetmek ve mücadelelerini sahiplenmek için bu çadırları kurmuş bulunuyoruz. Çadırlarımız gece yarısına kadar açık olacak” dedi. Kapu, ayrıca Şam'daki kimyasal silah saldırısını kınadı. Pankart ve dövizlerin asıldığı meydanda toplanan vatandaşlar, Sisi aleyhine sloganlar atıp, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek verdi.

22 Ağu 2013 - 23:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber