Milli gururumuz 'yol parası' ödedi: Sebebi ise skandal

Tekerlekli sandalye tenisinde milli gururumuz, Paralimpik Oyunlar’ına katılan ilk Türk kadın tenisçi Büşra Ün, noterin merdivenlerini çıkamadığı için 17,74 yol ücreti ödemek zorunda kaldı

İZMİRLİ milli tenisçi Büşra Ün Şirinyer'deki 16. Noterliği’ne resmi bir işlem için gitti. Ün, 25 basamağı çıkamadığı için, imzalaması gereken evrakları noter görevlisi yanına gelerek imzalattı. Ancak genç sporcu, kendisine verilen makbuzu görünce şok geçirdi. Noterlik tarafından 17,74 TL ücret talep ediliyordu. Daha önce bir kez daha aynı olay başına gelen Ün isyan ederek tepkisini sosyal medyada paylaştı.

"#Engellilik nedir diye soranlara 'Noterde 25 basamak merdiven çıkamadığımda kişilerin aşağı gelmesi için 17,74 TL ödemektir' deyin." mesajını paylaşan Ün'e kısa sürede yüzlerce destek yağdı.

Çoğu vatandaş noterlik binasında aynı sorunu kendileri de yaşadığını dile getirirken, Türkiye Noterler Birliği de işlem başlatılacağını açıkladı.

27 Şub 2017 - 23:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber