'Milletin kararı baş göz üstüne'

Anayasa değişiklik paketinin parlamento aşamasının başarıyla sonuçlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin vereceği karar bizim için baş göz üzerinedir dedi

ERDOĞAN, yapılanın rejim değil sistem değişikliği olduğunu tekrarladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  dün Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar’ı kapsayan Doğu Afrika gezisine çıktı. Erdoğan’a gezide eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile işadamları da eşlik ediyor.  Erdoğan hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında özetle şu mesajları verdi:
- HALKIMIZ SICAK BAKIYOR: Halkımızın, milletimizin şu anda yani referandum ile birlikte Türkiye’de özellikle partili Cumhurbaşkanlığına sıcak baktığı ve çok da ciddi manada bir oranla bu işe yaklaştığını görüyoruz.

- ZATEN MEYDANLARDAYIM: (Kampanya sürecinde meydanlarda görecek  miyiz sizi? sorusuna) Şu anda, bizim meydanlarda yer almamıza mani bir hal yok. Birçok  etkinlikler olacaktır ve bu etkinlikler içinde arkadaşlarımla  değerlendirmelerimizi yaparız. Ben şu anda zaten meydanlardayım. Bakın dün de meydandaydım,  bundan önce de yine meydanlardayım... Kaldı ki bir Cumhurbaşkanı olarak, cumhurbaşkanlığı üzerinde bir geleceğin hazırlandığı süreç herhalde bizi de ilgilendirecektir, düşüncelerimizi halkımızla paylaşmayı gerektirecektir diye  düşünüyorum.

- BAKANLIK VERİLECEK Mİ?:
Bu sürecin parlamento aşaması başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır. Şimdi ise gerçek sahibine gideceğiz, millete gideceğiz. Milletimizin bu referandum kararı ile ilgili vereceği karar ne olacak, bunu önce görmemiz lazım. Ondan sonra bir seçim süreci var. Seçimin şu andaki görüntüsü 2019. Bu seçimde tekrar millete gidilecek. Millet ne karar verecek, onu da görmek gerekiyor.

- TEK ADAM DEYİP DURUYORLAR: Her ne kadar birileri ‘rejim mejim’ deyip duruyorsa da ki alakası yok, bu bir sistem değişikliğidir. Bu sistem değişikliği de kusura bakmasınlar daha kısa süre  önce başlamış değil. Cumhuriyetimizin kuruluşuna dayanır bu iş. Cumhuriyetimizin kuruluşuna baktığımız zaman, hani ikide bir ‘tek adam, tek adam’ deyip  duruyorlar. Cumhuriyetin kuruluşunu bilmezlerse, bunu bilmezler. Bütün bunları şöyle bir elediğimiz zaman, bu işin buralara nasıl geldiği çok açık ve net ortadadır. Şu anda da milletimizin vereceği karar, bizim için baş göz üstünedir. İnşallah bu adımı bu şekilde atacağız. 2019’da seçim yapılır, yeni partili cumhurbaşkanı seçilir.

‘FETÖ faaliyetlerini masaya yatıracağız’
Ziyaret programımda öncelikle Tanzanya Cumhurbaşkanı John Pombe Joseph Magufuli ile bir araya geleceğiz. Sonra Mozambik Cumhurbaşkanı Sayın Filipe Jacinto Nyusi görüşeceğim. Çarşamba günü de Madagaskar Cumhurbaşkanı Hery Rajaonarimampianina ile bir araya geleceğim. Mozambik ve Madagaskar’a Türkiye’den cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk ziyaretler olacak. Görüşmelerimizde FETÖ’nün bu ülkelerdeki yoğun faaliyetleriyle ilgili konuları da masaya yatıracağız.

- KATİLLER SÜRÜSÜ: Bu ziyarette özellikle de Maarif Vakfımızla, onun temsilcileriyle birlikte FETÖ ile mücadele bağlamında  muhataplarımızdan beklentilerimizi dile getireceğiz. Daha sonra da özellikle  FETÖ’nün bilhassa dost ve kardeş coğrafyalarda tasfiye edilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz ve kendileriyle de neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Şunu memnuniyetle belirtmek isterim, Afrikalı dostlarımız arasında bu örgüte, bu örgütün niyetlerine, yanıltıcı söylemlerine karşı hassasiyet her geçen gün tanıdıkça, derinliğine vakıf oldukça artmaktadır. 15 Temmuz gecesi suçüstü  yakalanan bu örgütün, bu katil sürülerinin, artık ‘diyalog, hizmet, eğitim,  ticaret’ diyerek gizlenme imkanı kalmamıştır. İnşallah bu terör örgütünü tehdit olmaktan çıkaracağız.
Trump’ın bazı söylemleri rahatsız edici
ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamalarını izliyoruz. Köprüler, demiryolları  vesaire ondan öte biz şu anda Ortadoğu’yu düşünüyoruz. Yani Trump’ın Ortadoğu’daki tavrı ne olacaktır? Çünkü Ortadoğu şu anda kaynıyor. Şu anda  Ortadoğu ile ilgili bazı söylemler kulağımıza geliyor ki, bu söylemler doğrusu rahatsız edicidir. Onun için tabii bunları oturup değerlendirmek gerekecek. Biz  toprak bütünlüğüne saygı duyulan bir Ortadoğu’dan yanayız, parçalı bir  Ortadoğu’yu asla düşünmüyoruz ve bu doğru olmaz, bu Ortadoğu halklarının bir defa  kendisine saygısızlık olur.
Özellikle ben Sayın Trump’a yapacağımız ziyarette ki randevu ne zamana verilir şu anda bilemiyorum, arkadaşlarımız, Dışişleri görüşmelerini, çalışmalarını  sürdürüyorlar. O görüşmede bunları tabii A’dan Z’ye kendileriyle müzakere  edeceğiz, ele alacağız... Çünkü Ortadoğu’nun en güçlü  ülkesi Türkiye’dir ve belirleyici ülkesi Türkiye’dir.

23 Oca 2017 - 07:36 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber