MHP'den Musul açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Türkiyesiz bir Musul'un akla aykırı olduğunu belirterek, "Bekamızın söz konusu olduğu bir yerde, meşru müdafaa hakkımızı kimse tartışamaz." ifadesini kullandı

ADAN, yaptığı yazılı açıklamada, koalisyon güçlerinin Musul'da DEAŞ'a  yönelik başlattığı operasyonun uzun soluklu bir savaş olacağını belirtti. 
Yaklaşık iki yıldır DEAŞ'ın kontrolünde olan Musul ve civarında  sayısız etnik ve özellikle mezhepsel örgütün cirit attığını ifade eden Adan,  "Artık hepimiz biliyoruz ki bu katil sürüleri bir anda ortaya çıkmamışlar, her  biri bölgede çıkarları olan ülkelerin taşeronluğuna soyunmuşlardır.   Bin parçaya  bölünmüş Irak, Türkiye için en büyük tehdittir. Irak'ta çok uzun zamandır  başkalarının yazdığı senaryolar, karşılıklı çatışma halindedir. Herkes kendi  çıkarının peşine düşmüştür. Türkiye tüm bu çıkar çatışmalarının ortasında  tarihsel, milli ve insani sorumlulukları ile birlikte aktif olmak zorundadır. Bu  sürecin izleyicisi olamayız. Güvenliğimiz, istikbalimiz ve bekamız için geride  duramayız." değerlendirmesinde bulundu. 
ABD'nin başını çektiği koalisyon güçlerinin, Türkiye'yi Musul'dan uzak  tutma gayretinde olduğunu, Başika'dan çıkması için zorlayacağını savunan Adan, şu  ifadeleri kullandı: 
 "Türkiyesiz bir Musul akla aykırıdır. Bu bir bilgisayarda yazılım  savaşı değildir. Yazılım güncelleyerek, ekranda oynanacak bir savaş değildir. Tam  aksine ete kemiğe bürünmüş, çok boyutlu ve esas olarak insani yıkımların kol  gezdiği bir savaştır.  Bekamızın söz konusu olduğu bir yerde, meşru müdafaa  hakkımızı kimse tartışamaz. Bir yandan Türkiye'yi sürecin dışında tutup diğer  yandan yüz binlerce mülteciyi sınırlarımıza yığacak bir oldu bittiyi kabul  edemeyiz." 
Adan, PKK'nın ve PYD'nin her ne surette olursa olsun Musul'da pozisyon  almasının, oralarda etkin olmasının Türkiye için asla kabul edilemeyeceğini  vurgulayarak, böyle bir girişimin, Türkiye'yi alenen tehdit olduğunu kaydetti.

20 Eki 2016 - 15:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber