MGK'dan 'Paralel Yapı' vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında paralel yapılanmaya yönelik mücadelede kritik kararlar alındı

Cumhurbaşkanlığı

Sarayı'nda saat 14.40'da başlayan toplantıya kurul üyesi bakan ve komutanların yanı sıra MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da katıldı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki toplantı 6 saat 40 dakika sürdü.

Toplantının ana gündemi paralel yapıyla mücadele oldu. İç ve dış gelişmelerin de masaya yatırıldığı 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi öncesi son MGK toplantısında, paralel yapılanmaya yönelik mücadelede kritik kararlar alındı.

MGK'dan yapılan açıklamada, "Toplantıda bugüne kadar geçen iki aylık dönemde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini ilgilendiren gelişmeler görüşülmüş, tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca alınması gereken güvenlik tedbirleri üzerinde durulmuştur. Çözüm sürecine yönelik gelişmeler değerlendirilmiş, terörün sona erdirilmesi için verilen mücadelenin kararlılıkla sürdürülmekte olduğu bir kez daha vurgulanmıştır" denildi.

Seçimlerin huzur ve güven ortamı içinde gerçekleşmesiyle kamu düzeni ve güvenliğini etkileyebilecek olaylara yönelik alınacak tedbirler hakkında Kurul'a bilgi sunulduğuna dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Milli güvenliği tehdit eden paralel devlet yapılanması ve illegal oluşumlara karşı yürütülen mücadele hakkında tafsilatlı bilgi arz edilmiş, mücadelenin kararlılıkla sürdürülmesine vurgu yapılmıştır. Suriye ve Irak'taki mevcut durum ile bu ülkelerden kaynaklı tehditlerin ülkemizin ve bölgenin güvenlik ve istikrarına etkileri ayrıntılı şekilde ele alınmıştır. Yemen ve Libya'daki gelişmeler ile Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki güncel durum ve bölgeyle ilişkilerimize dair hususlar görüşülmüştür.

Ayrıca bazı ülkeler ve kuruluşlarca 1915 olaylarıyla ilgili olarak yapılan açıklamalar ve alınan kararlar değerlendirilmiş, açıklama ve kararların tarihi gerçeklerden uzak olduğu ve siyasi nitelik taşıdığı, bu yönüyle de yok hükmünde olduğu ifade edilmiştir. İç ve dış güvenlik ortamında meydana gelen değişiklikler de dikkate alınarak güncellenen Milli Güvenlik Siyaseti Belgesi görüşülmüş ve bu konudaki tavsiye kararının Bakanlar Kurulu'na bildirilmesine karar verilmiştir."  

MUSA ERDOĞAN - SİNAN USLU

30 Nis 2015 - 00:09 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber