‘Menfez Paşası’nın tuzağı boşa çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a suikast girişiminde bulunduktan sonra kaçarken menfezde yakalanan Başçavuş Zekeriya Kuzu’nun hedef saptırmak için bir çok askere iftira attığı ortaya çıktı. Fotoğraflardan FETÖ’cü teşhisi yapan Kuzu, 42 askeri gözaltına aldırdı. Ancak Kuzu’nun yalanını savcılık deşifre etti

MARMARİS'TE ihanet gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast için FETÖ tarafından görevlendirilen MAK timinin komutanı ‘Paşa’ lakaplı Astsubay Başçavuş Zekeriya Kuzu, 5 gün sonra bir menfez içinde yakalanmıştı. Kuzu, savcılık ifadesinde itirafçı olacağını söyledi. Görev yaptığı Çiğli Hava Üssü’ndeki askerlerin fotoğraflarından FETÖ’cü dediği isimleri teşhis etti. Kuzu teşhis yaparken ‘eminim FETÖ’cü’ deyince savcılık 42 asker hakkında gözaltı kararı çıkardı. Şüpheliler tek tek sorgulandı. Ancak askerler ifadelerinde Kuzu’nun yalanını ortaya koyacak savumalar yaptı. Bazı askerlerin ise “Kendi pisliğini kapatmak, hedef saptırmak için ismimi verdi. Kendisini hiç tanımıyorum” şeklinde beyanda bulununca Kuzu’nun ifadesiyle ilgili şüpheler doğdu. Askerlerden Astsubay Y. “Söylediği herşey iftiradır. Bana usülsüz nöbet tutturdu. Ben de nöbette eksiklikleri ropor ettim. Rapordan dolayı komutanlar ona tepki gösterince aramızda gerginlik oldu” dedi. Astsubay Ö.A. ile ülkedeki özgürlüklerin eskiye göre daha ileri seviyede olduğunu söylediği için tartıştığını bunun da Zekeriya Kuzu’yu rahatsız etitğini anlattı. 
‘GÖREV GEREĞİ TANIYORUM’ 
Astsubay İ. ise ifadesinde şöyle konuştu. “Bu şahsı sadece simaen tanıdım. Hiçbir zaman muhabbetim olmamıştır. 15 Temmuz’da saat 23.00 sıralarında polis olan abim beni arayarak ‘Sakın kardeşim dışarı çıkma şu anda askeri darbe girişimi var. Biz şu an dışarda görevdeyiz. Bu hainler belli olmaz, seni göreve falan çağırırlarsa sakın gitme, telefonunu kapat. Bu hainlere fırsat vermeyeceğiz’ dedi. Ben de telefonumu kapatarak gelişmeleri basından takip ettim. Bu suçlamayı haysiyetim ve şerefime yakıştıramıyorum. Bırakın FETÖ üyesi olmayı sempati bile duysam en başta abilerim, annem ve babam en ağır şekilde cezalandırır beni.” Astsubay S. ise Kuzu’nun kendisine iftira attığını belirterek “Kendi pisliğini kapatmak için adımızı vermiştir. Kendisini sadece görev gereği tanırım, başkaca hiçbir ilişkim yok. Benim hiçbir örgüt ile irtibatım olamaz, benim adımı vererek iftira atan Zekeriya Kuzu’dan şikayetçiyim” dedi. 
Kendi ismini ‘FETÖ’cü’ diyerek ifadesinde geçiren Kuzu’nun hedef saptırmaya çalıştığını anlatan Astsubay N. ise şöyle konuştu: “Benim gibi tekniker olan bir arkadaşım Askeri Casusluk davasında yargılandı. Arkadaşımla o tarihlerde ve sonrasında yakından ilgilendim. O nedenle bu örgüt benim ismimi vererek bana çamur atmıştır. Benim adımı lekelemiştir.” Astsubay G. de Kuzu ile hiçbir diyaloğnun olmadığını, hedef saptırmaya çalıştığını belirterek savunma yaptı. Astsubay A. da ifadesinde, “Benim bu şahısla hiçbir şekilde görev içi veya dışı bir birlikteliğim olmadı. Neden ve ne şekilde böyle bir beyanda bulundu bilmiyorum” dedi. Savcılık askerlerin anlatımlarından yola çıkarak doğruyu söyleyip söylemediklerini araştırdı. 11 gün gözaltında kalan askerler FETÖ ile bağlantıları olmadığı anlaşılınca serbest bırakıldı. FÖTÖ taktiği ile hedef saptırmaya çalışan ‘Menfez Paşası’nın tuzağı boşa çıktı. 
'15 TEMMUZ GÜLEN'İN TALİMATIYLA YAPILDI' 
İstanbul’da darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan ve itirafçı olan Jandarma Binbaşı Haydar Hacıpaşalıoğlu, “15 Temmuz’da gerçekleştirilmeye çalışılan silahlı darbeye teşebbüs olayının emrini veren kişinin cemaat imamımız, büyüğümüz, liderimiz Fetullah Gülen olduğunu söyleyebilirim” dedi. 2010’da Ankara Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanlığı’na tayin olduğunu belirten Hacıpaşalıoğlu, Ankara’da 5 yıl cemaat abiliğini kod adı ‘Turgut’ olan firari eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkan Yardımcısı Muhterem Çöl’ün yaptığını anlattı. Hacıpaşalıoğlu, 14 Temmuz akşamı Çöl’ün evinde kendisiyle görüşen bir örgüt abisinin “Fetullah Gülen’in talimatlarıyla yarın için önemli bir faaliyet olacak” dediğini aktardı. Hacıpaşalıoğlu, konuşma sonrası bu kişinin verdiği 500 lirayla aldığı Android işletim sistemli telefona ‘Line’ adlı bir program yüklendiğini, bundan sonra iletişimin buradan kurulacağının aktarıldığını söyledi. Binbaışı ayrıca, “Eşime cemaatçi olduğumu hiçbir zaman söylemedim. Söyleseydim eşim sol görüşlü birisi olduğu için beni ihbar ederdi. Kendisi sürekli Fetullah Gülen ve cemaatinden hoşlanmadığını hatta nefret ettiğini söylerdi” diye konuştu.

08 Ara 2016 - 09:33 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber