Meclis’in ilk işi tezkere

20 Ağustos’ta tatile giren TBMM Genel Kurulu, haftaya yeniden mesaisine başlayacak

1 EKİM Cumartesi günü ilk tören TBMM Atatürk Anıtı’nda yapılacak. Anıta çelenk konulacak, saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Anayasa ve İçtüzüğe göre ekim ayının ilk günü saat 15.00’te TBMM Genel Kurulu çağırısız olarak kendiliğinden toplanıyor.
Erdoğan konuşacak
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, birleşimi açtıktan sonra sunuş konuşması yapacak. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Genel Kurula takdim edecek ve İstiklal Marşı okunacak. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu’na hitap edecek. Bu sene de açılış resepsiyonu yapılması beklenmiyor.
Meclisin ilk işi ise Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi olacak. 1 Ekim Cumartesi günü, açılış töreninin ardından, TBMM Başkanlığına gönderilen ve 2 Ekimde süresi sona eren tezkere ele alınacak. Öte yandan Mecliste başlatılan tadilat çalışmaları da 1 Ekim’e yetişmesi için tüm hızıyla sürüyor.
Gerekçe: Risk arttı
Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasıyla gönderilen tezkerede, “Türkiye’nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde yaşanan gelişmeler ve süregiden çatışma ortamının ulusal güvenliğimiz açısından taşıdığı risk ve tehditler, gerek nicelik gerekse nitelik bakımından artmıştır” ifadesine yer veriliyor.

26 Eyl 2016 - 08:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber