Mahmutlar’da 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 93. yıldönümü Mahmutlar beldesinde de coşkuyla kutlandı.

Mahmutlar İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan 23 Nisan törenine, Mahmutlar Belediye Başkanvekili Avukat Murat Can, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende 23 Nisan anısına Mahmutlar Belediye Başkanvekili Can bir konuşma yaptı. Öğrencileri ve öğretmenleri selamlayarak konuşmasına başlayan Can, “Türk ulusunun bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin sembolü olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 93. yıldönümünü, onurla, gururla ve şerefle kutluyoruz” dedi. Dünyanın birçok ülkesinin hala diktatörlüklerle yönetildiğini söyleyen Can, “23 Nisan 1920 tarihi, Avrupa’yı kasıp kavuran aşırı baskıcı rejimlere inat demokrasiye atılan ilk adımdır” diye konuştu.
‘ATATÜRK’Ü MİNNETLE ANIYORUZ’
Can, açıklamasına şöyle devam etti: “Kurtuluş Savaşı’nda canını, malını ve kanını ortaya koyup vatan savunmasında şehit düşenlerin göğsüne takılmış bir onur madalyasıdır. Bu millet artık kendi kendini yönetecek güce sahip olmuştur. Ağalık, paşalık ve üstün sınıf nitelemesi tamamen kaldırılmıştır. Benim halkım devlet nezdinde eşittir. Kimsenin kimseden üstünlüğü yoktur. Bu tarih, güce boyun eğmeyen, ‘Türk Milleti esir edilemez” diyen, tarihimizin en saygın insanı büyük komutan, filozof ve evrensel dahi Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm ulusumuzun ve dünya çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, yüce Türk meclisinin sonsuza kadar baki kalmasını temenni ediyor, Mustafa kemal Atatürk’ü ve kahraman milli mücadele neferlerini minnet ve rahmetle anıyorum.”

#

24 Nis 2013 - 00:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber