Mahkumlara af gibi düzenleme geliyor

Cezaevlerini boşaltacak değişiklik 100 bin kişiye yarayacak...

TÜRKİYE'DEKİ 370 cezaevinin toplam kapasitesi 187 bin 351. Cezaevlerinde 200 bini aşkın kişi var.

Bu doluluğu azaltmaya çalışan hükümet, 10 yıla kadar kesinleşmiş hapis cezası bulunan suçlulara 1 ay kapalı cezaevinde yattıktan sonra açık cezaevine geçme hakkı tanıdı.
 
TECAVÜZ VE TERÖR KAPSAM DIŞI

Tecavüz ve terör suçluları ile suç örgütü üyeleri kapsam dışı. Hırsızlar ve katiller bu haktan faydalanacak. Firar girişiminde bulunan mahkumlar bile düzenlemeden yararlanacak. CHP’li Haluk Pekşen şöyle dedi: “Bu örtülü aftır. Suçlular, hırsızlar, katiller aramızda dolaşacak.”
 
TÜRKİYE'DE 66 CEZAEVİ VAR

Türkiye’de toplam 66 açık cezaevi var. Kapalı cezaevlerinde olduğu gibi açıklarda firara yönelik sıkı önlemler yok. Açık cezaevindeki mahkumlar dinleme olmadan ücretini ödeyerek istediği kadar telefon görüşmesi yapabiliyor. Gündüz izinli olarak çıkıp eğitim kurumuna devam edebiliyor, sosyal etkinliklere katılabiliyor. 4 ayda bir (yılda üç kez) 7 güne kadar izinli olarak cezaevinden çıkıyor.

24 Şub 2017 - 12:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber