Kurtlar Vadisi oyuncusu cinayetinde flaş karar

Dizi oyuncusu Nihat Kantemir'i Küçükçekmece'deki evinin önünde öldürdüğü iddia edilen sanık Mukadder Nas, 18 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı

Bakırköy

8. Ağır Ceza Mahkemesi, gizlilik kararı nedeniyle basına  kapalı yaptığı duruşmaların sonunda, davaya ilişkin gerekçeli kararını açıkladı. Kararda, sanık Mukadder Nas'ın son savunmasında, üzgün ve pişman  olduğunu belirterek, "Benim iyi bir aile yaşamım vardı. Oturduğumuz evi de satın  almıştık. Karşı tarafla da herhangi bir sorunumuz yoktu. Dolayısıyla ben bir  insanın vebalini taşımak istemem. Tasarlayarak da bu işi yapmış değilim.  Pişmanım. Bu olaylar keşke hiç yaşanmasaydı" dediği aktarıldı. Sanık Makbule Nas hakkında "kasten öldürmeye azmettirme'' suçundan  dava açıldığı hatırlatılan kararda, sanığın üzerine atılı suçu işlediği sabit  olmadığı gerekçesiyle beraatine karar verildiği kaydedildi. Makbule Nas'ın eşi Mukadder Nas'ın "haksız tahrik altında tasarlayarak  öldürme'' suçundan 20 yıl hapis cezası çarptırıldığı, cezanın iyi halden 16 yıl 8  aya indirildiği belirtilen gerekçeli kararda, sanığın "ruhsatsız silah taşıma"  suçundan 1 yıl 6 ay hapse mahkum edildiği bildirildi. Böylece Mukadder Nas toplamda 18 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum  edildi.

İddianameden 

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık  Makbule Nas'ın komşusu maktul Nihat Kantemir'e ilgi duyduğu, aracının camında  yazılı cep telefonu numarasını alarak sürekli aradığı ve her aradığında ilişkiye  girmek istediğini içeren beyanlarda bulunduğu anlatıldı. Kantemir'in, kapısını çaldığı için evine aldığı sanık Nas'ı, "kocamı  aldatamam" demesi üzerine evden kovduğu ve konuşmamaya başladığı kaydedilen  iddianamede, Makbule Nas'ın bu durumu hazmedemediği için eşi Mukadder Nas'a,  Kantemir'in zorla ırzına geçtiğini söylediği aktarıldı. Nas çiftinin olaylardan sonra evlerinden taşındığı anlatılan  iddianamede, "Makbule Nas'ın açıkça maktul Kantemir'i öldürtmek istediğine  yönelik beyanlarının bulunması, olay günü de eşi Mukadder Nas'ın tabancasını  alarak evden ayrılması nedeniyle Makbule Nas'ın bu durumu bilmemesi mümkün  olmamaktadır" denildi. Sanık Mukadder Nas'ın, Makbule Nas'ın azmettirmesi ile maktulü birden  çok defa ateş ederek öldürdüğü bilgisine yer verilen iddianamede, olayda  tasarlama unsurunun gerçekleştiğinin delillerle anlaşıldığı belirtildi.

03 Nis 2015 - 15:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber