'Kur'an'ın mealini bilmiyoruz'

ALANYA Vefa Eğitim, Çevre, Kültür ve Dayanışma Derneği'nde Kur'an'ın Anlamıyla Buluşturmak Platformu(KAB) tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

KAB'ın 2007 yılının haziran ayında kurulduğunu söyleyen KAB Platformu Başkanı Avukat İsmail Yıldız, KAB'ın amaçlarının Kur’an ve sünnet çizgisinden sapmadan iletişim çağının tüm araç ve gereçlerini kullanarak, insanlığı şüphe duyulmayan bilgi kaynaklarına yönlendirme, insanlığın maddî ve manevî sıkıntı ve bunalımlardan kurtulabilmesi için önlerine uygulanabilir ilahi reçeteler sunmak için kurulduğunu söyledi.
'UZAKTAN EĞİTİM ÇALIŞMALARI BAŞLATACAĞIZ'
İlk olarak Türkiye genelinde bilimsel bir anket çalışması yaparak toplumumuzun Kur’an’a bakış açısını görmek istediklerini söyleyen Yıldız, "Bu anketten çıkan sonuçlara göre halkımızın yüzde 94’ünün evinde Kuran-ı Kerim’in olduğu, yüzde 78’inin evinde meal ya da tefsirlerin de olduğu, yüzde 37’sinin orijinalinden Kur’an okumayı bildiği, ancak sadece yüzde 5’lik bir kesim düzenli bir şekilde anlamını okuduğu ortaya çıkıyor. Bu tablodaki durumu değiştirmek için yola çıktık" dedi.
Geçtiğimiz yıllarda 600 bin kişiyi Hasan Tahsin Feyizli tarafından hazırlanan Feyzü’l Furkân Kur’an-ı Kerim Meali ile tanıştırdıklarını belirten Yıldız,
www.kuranimiz.net adıyla kurulan web sitesi ve sosyal medya aracılığıyla toplumsal bilinç oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti. Yıldız, "Önümüzdeki günlerde web sitesi üzerinden uzaktan eğitim çalışmaları ile sanal sınıflar oluşturulup e-seminerler, e-dersler verilerek toplumumuzun Kur’an’la buluşması kolaylaştırılacak" şeklinde konuştu. Kur'an ile ilgili olarak bilinen bazı yanlışlara da değinen Yıldız, "Kur'an sadece ölülerin arkasından okunur algısı var ama esas diriler için gelmiştir. Kutsal ve rehber bir kitap. Hem bu dünya hem de ahiret için. Sadece kutsal gecelerde okunur hale geldi. Anlamadan okumak, anlayarak okumaktan daha sevap hale geldi. Çok kutsal bir kitap, ben okusam bile anlayamam düşüncesi var" diye konuştu.

#

25 Şub 2013 - 00:18 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber