Koç ve Sabancı ailelerinden flaş kararlar!

Koç ve Sabancı ailelerinden arka arkaya hisse satış haberleri geldi. İki ailenin yaptığı toplam satış tutarı 600 milyon dolara yaklaşıyor

KOÇHolding tahmini 1.75 milyar TL'ye denk gelen 107 milyon adet hisse satışı için işlem başlatırken, Sabancı Ailesi, yaklaşık 100 milyon dolar değerinde Sabancı Holding hisse satışında bulundu.

Koç Ailesi, Koç Holding'te hızlandırılmış ön talep yoluyla 107 milyon adet hisse satışı için işlem başlattı.

Satış işleminin 15,87 TL-16,38 TL aralığında gerçekleşmesi bekleniyor. Satış için yalnızca Citi yetkilendirilirken rakam yaklaşık 1,75 milyar TL olarak hesaplanıyor.

HEDEF ARALIK PİYASA FİYATINA YAKIN

Koç Holding'in 17,18 TL'yi test ederek tarihin en yüksek seviyesine ulaştığı 24 Mayıs Çarşamba seansının kapanış fiyatı ise 17,02 TL'ydi. Bu kapanış fiyatına göre öngörülen aralık alt bantta yüzde 6,76 üst bantta yüzde 3,77 iskonto taşıyor.

Koç Holding'in tamamının yüzde 68,51'ine sahip olan Aile'nin bu satışını gerçekleştirecek olan üyeleri arasında Mustafa Koç, Suna Kıraç, Ömer Koç, Ali Koç ve Caroline Koç bulunuyor.

Satıştaki hisseler, Aile'nin toplam hisselerinin yüzde 6,16'sına denk geliyor. Koç Holding'in ise yüzde 4,22'si.

SABANCI DA SATIYOR

Koç'tan sonra Sabancı Ailesi de yaklaşık 100 milyon dolar değerinde Sabancı Holding hisse satışında bulundu. Açıklamayı Ünlü&Co yaptı.

Bloomberg'e yapılan açıklamaya göre Sabancılar hisseleri Çarşamba günü kapanışa göre yüzde 4 iskontolu sattı. Satış 21 uluslararası kurumsal yatırımcıya yapıldı.

Hisselere yatırımcılarından 1,8 katı talep geldi.

25 May 2017 - 09:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber