Kimlik belgelerinde fazla çalışmaya fazla mesai

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün kimlik kartı ve pasaport işlemleri ile sürücü belgesi tanziminde görevli memurlarına fazla mesailerinin karşılığında ücret ödenecek

NÜFUS ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün merkez  ve taşra teşkilatında, kimlik kartı ve pasaport işlemleri ile sürücü belgesi  tanziminde görevli memurlarına, fazla mesailerinin karşılığında çalışma ücreti  ödenecek. 
Kimlik kartı ve pasaport işlemleri ve sürücü belgesi hizmetlerine  ilişkin iş ve işlemlerin zamanında sonuçlandırılması için mesai saatleri dışında  yapılan çalışmalar karşılığında İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri  Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilen 657 sayılı Devlet  Memurları Kanununa tabi personele fazla çalışma ücreti ödenmesine ilişkin usul ve  esasları düzenlemek amacıyla hazırlanan Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de  yayımlandı. 
Buna göre, devlet memurları ve diğer kamu görevlilerine memuriyet  taban aylığı ve kıdem aylığı ile ek tazminat ödenmesi hakkındaki 451 sayılı kanun  hükmünde kararnamenin ilgili maddesinde yapılan düzenleme ile Nüfus ve  Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam  edilen, kimlik kartı, pasaport işlemleri ve sürücü belgesi hizmetlerinde görevli  ve mesai saatleri dışında fiilen fazla çalışma yapan memurlara, ayda 50 saati ve  toplamda 6 ayı geçmeyecek şekilde fazla mesai ücreti ödenecek. 
Ödenecek ücrette fazla çalışmanın her bir saati için 2017 yılı Merkezi  Yönetim Bütçe Kanununun ilgili cetvelinde belirlenen fazla çalışma ücretinin  (1,83 lira) 5 katı esas alınacak. Karar, 1 Şubat-31 Aralık tarihlerinde olmak  kaydıyla İçişleri Bakanlığınca belirlenecek en fazla 6 aylık süre için uygulanacak. 
Resmi Gazete'de  29 Ekim 2016'da OHAL kapsamında yayımlanan 676 sayılı  kanun hükmünde kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve  sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemlerin, bir yıl içerisinde Nüfus ve  Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredilmesi hükme bağlanmıştı.

24 Şub 2017 - 13:32 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber