"Kılıçdaroğlu'nun sözüne itibar edilmez"

AK Parti sözcüsü Beşir Atalay gündeme dair açıklamalarda bulundu

AK

Parti sözcüsü Beşir Atalay gündeme dair açıklamalarda bulundu. Atalay, Kılıçdaroğlu'na çok sert sözlerle yüklendi.

İşte açıklamalarından satır başları:

Grup toplantısında Kılıçdaroğlu'na bakın. Düştüğü durum komik. Yok Cumhurbaşkanımız Somali'de kitap dağıtmış Ali Baba ve Kırk Haramiler. Sayın Kılıçdaroğlu ciddiye alınmayacak bir siyasetçidir. Hiçbir sözüne itibar edilemez.

Ellerine bir şeyler veriliyor. Biz çıkıp açıklama bile yapmıyoruz. Paralel yapı bunları parmaklarında oynatıyor. Türkiye, Suudi Arabistan kralı vefat etti. Bununla ilgili taziyeler...

Bizim en iyi ilişkilerimizin olduğu ülkelerden biri. Bizim yaptığımız bir günlük yas. Sayın Kılıçdaroğlu bunu da eleştirdi. CHP buraya hemen bir taziye mesajı gönderdi. Arapça ve Türkçe'si de var.

Kendisi yeni krala yazıyor. Ekselansları abininizin vefatını öğrenmiş bulunmaktayım. Normal insani bir şey. Bunu gönderdikten sonra grup toplantısında neden feveran ediyorsun.

Türkiye'de siyasi istikrar devam ediyor. Türkiye'nin ana muhalafet partisi sorunu var.

-

Yeni anayasa konusunda neler yapmayı planlıyorsunuz?

Biz bunun yapılmasını istedik ama yeni bir anayasa yapmayı gerçekleştiremedik. Yeni seçimin de ana gündem maddesi. Bu anayasa olduğu sürece ne kadar reform yaparsanız önünüze engel çıkar.

Anayasanın içeriğiyle ilgili seçim beyannamesinde uzun uzadıya bir şey yazamayız. 2002'den itibaren tüm seçim beyannamelerini tek kitapta topluyoruz.

-

AİHM'de Doğu Perinçek davası var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirelecek. Olumsuz bir sonuç da beklemiyoruz.

-

HDP seçime ilk kez parti olarak girecek. Siz AK Parti olarak ne düşünüyorsunuz?

Tüm partilerin çalışmalarını biz değerlendiririz. Parti olarak katılmaları memnuniyet verici. Türkiye partisi olarak iddialarına da destek olur.

28 Oca 2015 - 13:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber