Kılıçdaroğlu tepkilere cevap verdi!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kemal Kılıçdaroğlu," Sayın Cumhurbaşkanı'nın 200 bin doları bozdurduğuna ilişkin dekontun açıklanması beni çok mutlu etti. Ama bu dekontu hepimizin görme ihtiyacı var. Dekontu niye gizliyoruz ki? Dekont şeref madalyasıdır. Ben 200 bin doları şu tarihte bozdurdum diyecek değil mi? Ama gizliyorsunuz" ifadelerini kullandı

CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir parti, bir insan ilkeli olmalıdır. Bizim ilkemiz nedir ? Hiç bir gazeteci hapiste olmasın" dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Adana'da hapisteki bir grup gazetecinin ismini andığım için, belli çevrelerden tepki geliyor. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bir parti, bir insan ilkeli olmalıdır. Bizim ilkemiz nedir ? Hiç bir gazeteci hapiste olmasın. Kalemi dolayısıyla yazı yazan düşüncelerini açıklayan bir insan, benim düşüncelerimi desteklediği zaman dışarı çıksın, benim düşüncelerimi desteklemediği zaman hapse girsin. Siyaset çifte standart kabul etmez. Doğru duracaksınız, ilkeli duracaksınız. Ben 146 gazetecinin tutuklanmasını istemiyorum. Türkiye'nin uluslar arası araneda demokrasi ayıbıdır 146 gazetecinin tutuklanması bu ayıptan Türkiye'nin arındırılmasını istiyorum. Benim ilkelerim,düşüncelerim var. Partimizin ilkeleri, düşünceleri var. Biz hiç bir gazetecinin tutuklanmasını hapse atılmasını istemiyoruz. Ağabeyimle ilgili bir sorun yok arakadaşlar."
 "SENDE DOLARINI BOZDURDUĞUNU SÖYLÜYORSUN. DEKONTUNU VERMİYORSUN, GİZLİYORSUN" 
Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı'nın 200 bin doları bozdurduğuna ilişkin dekontun açıklanmasına yönelik açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu:" Gördünüz mü dekontu ? Görmediniz. Bende görmedim. Sayın Cumhurbaşkanı'nın 200 bin doları bozdurduğuna ilişkin dekontun açıklanması beni çok mutlu etti. Ama bu dekontu hepimizin görme ihtiyacı var. Dekontu niye gizliyoruz ki? Dekont şeref madalyasıdır. Ben 200 bin doları şu tarihte bozdurdum diyecek değil mi? Ama gizliyorsunuz. Niye gizliyorsunuz ? Kafamızdaki soruları besliyor bu gizleme. Dolayısıyla gizlenmemeli dekont kamuoyuna açıklanmalı. Vatandaşa diyorsun dolar bozdur, vatandaş gidip doları bozduruyor. Sende dolarını bozdurduğunu söylüyorsun. Dekontunu vermiyorsun, gizliyorsun. Olmaz" diye konuştu. 
KILIÇDAROĞLU DANIŞMANININ GÖZALTINA ALINMASINI DEĞERLENDİRDİ 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, danışmanı Fatih Gürsu’nun gözaltına alınmasına ilişkin, “Fatih bey danışmanımdı, iyi bir iletişimci, iyi bir hoca, bu konuda ödülleri olan bir arkadaşımız. Eğer adil bir yargılanma olursa zaten bizim açımızdan bir sorun yok” dedi.  
Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun hayatını kaybeden babası Fehmi Tanrıkulu’nun taziyesine katılmak üzere Diyarbakır’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti binası önünde gazetecilere açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması çerçevesinde danışmanı Fatih Gürsu’nun gözaltına alınmasına ilişkin, “Fatih Bey danışmanımdı, iyi bir iletişimci, iyi bir hoca, bu konuda ödülleri olan bir arkadaşımız. Özellikle bizim mitinglerde, miting öncesi ve miting sonrası hangi konular üzerinde duralım diye araştırmalar yapardı. Küçük anketler yapardı. Miting sonrası da mitingde yaptığımız konuşmaların etkilerini ölçmeye çalışırdık. Kendisinin herhangi bir suçu var mıdır, yok mudur, onu bilmiyoruz. Eğer adil bir yargılanma olursa zaten bizim açımızdan bir sorun yok. Herkes gidecek ifadesini verecek. Ne gerekiyorsa yapılacak” dedi.

06 Ara 2016 - 17:14 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber