Kılıçdaroğlu sert konuştu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satır başlıkları:

Paris'te bir mizah dergisine saldırı yapıldı. Bütün dünya özgür düşünceyi korumak için büyük bir miting yapıldı. Biz herkesin fikirlerini özgürce ifade ettiği bir Türkiye ve dünya istiyoruz. Teröristler saldırıyı İslam için yaptıklarını söyledi. Liderler islamın teröre kaynaklık etmediğini haykırdı. Terör ve İslamın bir araya gelemeyeceğini açıkladıkları için onlara teşekkür ediyoruz. Terörle mücadele konusu artık bir ülkenin iç işi değildir.

LAİKLİK TERÖRÜN PANZEHİRİDİR

Terör bir insanlık suçudur. nereden ve kimden hangi gerekçeyle gelirse gelsin lanetlenmelidir. Biz CHP olarakl terör nereden gelirse gelsin lanetliyoruz ve kınıyoruz. İslam dünyasında laikliğin ne kadar önemli olduğunu terör bize göstermiştir. Bütün islam devletlerine seesleniyoruz, lütfen laikliği benimseyin. İnsanların inançlarına siyasetin müdahale etmemesi demektir. Ederse ne olur işte Paris olur. Laiklik terörün panzehiridir.

KATAR'DAN PARA ALIP GİT KARDEŞİNİ ÖLDÜR DEDİLER

Defalarca söyledik bunu yaparsanız faturayı Türkiye öder dedik. Biz bunu söylediğimiz zaman bize siz baasçısınız dediler. Biz kadın erkek eşitliğinden yanayız. Bir siyasal parti olarak onları uyardık. Bütün dünyada radikal unsurları Türkiye üzerinden Irak ve Suriye'ye getirdiler. Katar'dan para aldılar. ellerine silah verdiler. Git Suriye'de kardeşini öldür dediler. İslam coğrafyası kan akıtan bir coğrafya oldu. Reyhanlı'da 35 vatandaşımnız öldü. Sıkılmadan arlanmadan bizi sorumlu tuttular. Sonunda mahkeme davalar görüşülüyor CHP'nin bir sorumluluğu yok. Adam olsa özür dilerler ama adam değiller.

BÜYÜK BİR ÜLKEYİZ AMA KÜÇÜK ÜLKELERİN OYUNCAĞI OLDUK

Mısır'la ilişkilerimiz bozuldu. El Ezher Şeyhi en ağır dille eleştirildi. En sonunda Katar da baktı vazgeçti Mısır'ı tanıdı. Şimdi Türkiye yanlız kaldı. Orta Doğu'nun kilit noktasında Türkiye temsil edilmiyor. Dış politkanın milli olması iktidar ve muhalefet aynı sesi söylemeli dedik. Biz büyük bir ülkeyiz ama küçüklerin oyuncağı olan bir ülke değiliz.

Libya bizim kadim dostumuzdu. En zor günümüzde Kıbrıs çıkarmamızda bütün kapılarını Türkiye'ye açtı. Uçak benzini mi hemen verdi. Biz ne yaptık Kaddafi'yi arkadan hançerledik. Geçen gün Libya hava kuvvetleri açıklama yapıyor. Sivil askeri uçaklarınızı vururuz diye. Dışişleri oturup düşünmeli. Neden bu hale geldik.

IŞİD'İ TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRMÜYORLAR

Davutoğlu Fransa'ya gittiği zaman acımasızca eleştiriliyorsa neden eleştiriliyorum diye düşünmeli. Bir iktidar bir parti IŞİD'i terör örgütü olarak kabul etmiyor. Masum insanları kesmek ne zamandan beri terör kapsamından çıktı. Gazetecileri doğramak ne zamandan beri terör örgütü olmaktan çıktı.

Türkiye öyle bir noktaya geldi ki Türkiye uyuyan hücrelerin merkezi haline geldi. Paris saldırısından sonra AKP'nin hemen hemen her kanadından benzer olay Türkiye'de de olabilir denildi. Siz terör örgütleriyle beraber kaldınız. Türkiye'den gidip katılanlar oldu. Rize'den baba arıyor oğlum Suriye'de öldü diyor. Neden devlet sahip çıkmıyor diyor. Suriye sınırları yol geçen hanına döndü.

Emeklilerin çocukları, işçilerin çocukları kurslara girer dünya kadar para öder acaba devlette memur olur muyum der. Peki bunların çocukları ne yapıyor hiç bir sınava girmeden doğrudan doğruya devlet memuru atanıyorlar.

13 Oca 2015 - 13:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber