Kılıçdaroğlu baltayı taşa vurdu

15 Temmuz şehitlerinin çocuklarına, istemeleri durumunda askere gitmeme hakkı getirildi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bu düzenleme üzerinden hükümete yüklendi. 15 Temmuz şehitleri ile terörle mücadele şehitleri arasında ayrım yapıldığını iddia etti. Oysa böyle bir ayrım yoktu. Yani 15 Temmuz şehitlerinin yakınları için yeni verilen hak, terörle mücadele şehitlerinin yakınları için uzun zamandır zaten uygulanıyordu. Hükümeti, şehitler arasında ayrımcılık yapmakla suçlayan Kılıçdaroğlu bir kez daha baltayı taşa vurdu
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Meclis grup toplantısında "15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama PKK'ya karşı mücadele eden şehitlerin çocukları ve kardeşleri askerlik yapacak" diyerek hükümete yüklendi ama aslında bir kez daha baltayı taşa vurmuştu.
Kılıçdaroğlu'nun bu suçlamalarına, Milli Savunma Bakanlığı yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Bakanlık, CHP Liderini yalanladı ve "Sayın Kılıçdaroğlu'nun dile getirdiği gibi bir ayrım kesinlikle söz konusu değildir" dedi.
Resmi Gazetede yayımlanan yeni kanun hükmünde kararname ile 15 Temmuz şehitlerinin çocukları ve kardeşlerinin istekli olmadıkça silahaltına alınmayacağı, söz konusu kişilerden askerde olanların ise istemeleri durumunda terhis edileceği belirtildi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu da işte bu düzenleme ile 15 Temmuz şehitleri ile terörle mücadele şehitleri arasında ayrım yapıldığını ileri sürdü.
Ancak Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Askerlik hizmetini yerine getirmekte iken terörle mücadele kanunu kapsamında hayatını kaybeden yükümlülerin kendilerinden olma erkek çocukları ile aynı anne ve babadan olan kardeşlerinin tamamı, istekli olmadıkça silahaltına alınmaz ve silahaltındakiler istekleri halinde terhis edilir' hükmünü amirdir. 678 sayılı kanun hükmünde kararname ile yapılan düzenlemeyle de bahse konu muafiyet, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları için de sağlanmıştır" denildi.
Yani bakanlık açıklamasında, 15 Temmuz şehitlerinin yakınları için şimdi verilen hakkın, çok daha öncelerden beri terörle mücadele şehitlerinin yakınlarına zaten verildiğini belirtti.

23 Kas 2016 - 07:13 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber