Kent karıştı ! Belediye önünde gerginlik

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Anlı'nın gözaltına alınması gerekçesiyle belediye önünde izinsiz toplanan partililere esnaf tarafından tepki gösterildi

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan  Kışanak ve Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınması gerekçesiyle  belediye önünde izinsiz toplanan partililere esnaf tepki gösterdi.
Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto gerekçesiyle HDP ve  DBP'den yapılan çağrı üzerine bazı partililer belediye önünde toplandı.
Polis ekiplerince gruba, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri  Kanunu ile 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'na istinaden il merkezinde 15  Ağustos'tan itibaren açık alanlarda stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları  yapma, oturma eylemi, miting, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin ikinci  bir emre kadar yasaklandığı hatırlatılarak dağılmaları yönünde uyarı yapıldı.
Uyarıya rağmen dağılmayan gruba tazyikli su ile müdahalede bulunuldu.
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, belediye binasının karşısında  yaptığı açıklamada, Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasına tepki göstererek,  "İddia edilen, isnat edilen suçların hiçbirinin bizim hükmümüzde, hiçbir  demokratik zeminde karşılığı, inandırıcılığı yoktur." ifadelerini kullandı.
Esnaftan izinsiz toplananlara tepki
Esnaf belediye binası önünde izinsiz toplanan gruba tepki gösterdi.
Tepki üzerine bazı partililerin, "bir saat sonra görüşürüz" şeklinde  tehdit ettiği bir esnaf, "Bu memleketin asıl sahibi benim, her zaman buradayım."  diye konuştu.
Yaşanan kısa süreli gerginliğin ardından esnaf, "Şov yapmayın, bana  ekmeği kim verecek?" diyerek gruptan iş yerinin önünden uzaklaşmalarını istedi.
Bir başka esnafın da partililere tepki göstererek dağılmalarını  istemesi üzerine bazı kişiler esnafı darbetmek istedi. Polisin müdahalesi ile söz  konusu kişiler bölgeden uzaklaştırıldı.

26 Eki 2016 - 15:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber