Kaset kumpasının ayrıntıları!

Baykal'a kaset komplosunun emniyet istihbarat dairesinde kurulduğu, istihbaratçı polislerin çilingirle açtıkları evlerde TV'lere, saksılara, giysi dolaplarına gizli kamera yerleştirdikleri ortaya çıktı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nin emriyle, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve bazı eski MHP milletvekillerine ait olduğu ileri sürülen görüntülerle ilgili 34 kişi gözaltına alındı. 
MARANGOZ VE ÇİLİNGİR DE GÖZALTINDA 
Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli savcı, kaset komplosu soruşturma kapsamında şüpheli bulunan 170 kişiden 89'u hakkında gözaltı kararı çıkardı. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı'nın koordinesinde yapılan operasyonlarda çoğu eskiden İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görevli 34 polis, kaset komplosunun yapıldığı evlerin kapılarını açtığı iddia edilen bir çilingir ile o dönem destek alınan ve bugün marangoz olarak görev yapan bir kişi olmak üzere 36 kişi gözaltına alındı. 
YURT DIŞINA KAÇANLAR VAR 
Haklarında gözaltı kararı verilen 53 şüpheli ise adreslerinde bulunamadı. Çoğu paralel yapı bağlantısıyla emniyetle ilişkileri kesilen şüphelilerden bazılarının yurt dışında oldukları belirlendi. 
BİR KISMI TUTUKLU 
Aralarında bazı siyasetçilerin de bulunduğu 50 kişi için ise ifadelerinin alınması için talimat çıkarıldı. Yine soruşturmada şüpheli olarak bulunan çoğu polis 31 kişinin, diğer paralel soruşturmalarından tutuklu oldukları öğrenildi. İstihbarat Dairesi'nde görevli polislerin bazılarının darbe girişiminden sonra tutuklandıkları belirlendi. 
ALİ FUAT YILMAZER DE İŞİN İÇİNDE 
Kaset komplosunda yürütülen soruşturmada şüpheliler arasında FETÖ emniyet imamı Osman Hilmi Özdil, tutuklu bulunan İstanbul eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, eski İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak'ın da olduğu öğrenildi. 
ÇİLİNGİRLE GİRMİŞLER, SAKSILARA TV'LERE GİZLİ KAMERA KOYMUŞLAR 
Komplonun emniyet istihbarat dairesinde kurulduğu, istihbaratçı polislerin çilingirle açtıkları evlere televizyonlar, çiçek saksıları ile giysi dolabına monte ettikleri gizli kameralarla kayıt yaptıkları iddia edildi. Şüpheliler arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde ofisine ve Başbakanlık'a böcek koyan polislerin de olduğu belirlendi. 
KOLTUĞU BIRAKMIŞTI 
Kaset komplosunun ardından Deniz Baykal, 1010 yılında CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa etmişti. 2011 seçimlerinden hemen önce de MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "beyin takımı"nı oluşturan isimlerden genel başkan yardımcıları Bülent Didinmez, Mehmet Ekici, Deniz Bölükbaşı, Osman Çakır, Ümit Şafak ile Genel Sekreter Cihan Paçacı, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Taytak ve eski İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, komplo nedeniyle görevlerinden ayrılmıştı. Bu kişilerden sadece İhsan Barutçu, adaylıktan çekilmeyerek milletvekili seçilmişti.

03 Ağu 2016 - 10:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber