'Karar iade edilecek'

Ahmet Davutoğlu, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Gezi Parkı olaylarıyla ilgili aldığı kararın kabul edilemez olduğunu söyledi

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Gezi Parkı olaylarıyla ilgili aldığı karara tepki gösterdi. AP'nin aldığı kararların kabul edilemez olduğunu belirterten Davutoğlu "Bu karar bize iletildiğinde aynen iade edilecektir."dedi. Davutoğlu, AP'nin kararıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı'nda basın mensuplarına açıklama yaptı. Davutoğlu, "Türkiye birinci sınıf demokrasidir. Evrensel değerlere hep saygıda bulunmuştur. Fikir gösteri özgürlüğü evrensel değerler arasındadır. Kaos ile demokrasi arasında tercih yapmak zorunda kimse bırakılmamalıdır. AP ekonomik kriz bağlamında ortaya konan gösterilerde benzer karar almadığını görüyoruz. Türkiye söz konusu olduğunda böyle bir tutum sergilemesi kabul edilemez. Samimi kitlelerle ile marjinal gruplar aynı olarak değerlendirilmiştir. Oryantalist bir tavırdır. Karar AP'nin kötü sicil olarak geçecektir. Türkiye devleti temel ilkeleri benimsemiş ve devam edecektir." diye konuştu.
'TÜRKİYE ÖZGÜRLÜKLERİ SAVUNACAK'
Son derece dengesiz bir şekilde alınmış bir karar olduğunu savunan Davutoğlu,şöyle devam etti: "Türkiye her zaman özgürlükleri savunacaktır. Gezi Parkı'nda olan gençler ve sivil toplum temsilcileriyle marjinal gruplar arasına çizgi koyuyoruz. Türkiye'nin imajını ulaslararası alanda olumsuz etkilemeye yönelik çabalara izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin imajını düşürme çalışmalarına izin vermeyeceğiz. AP'nin aldığı kararı kabul edilemez buluyoruz. Bu karar bize iletildiğinde aynen iade edilecektir. Türkiye halkıyla kimseye üzerinden konuşmaz. Hiçbir ülke Türkiye ile üst dilden konuşamaz. İletildiğinde kendilerine iade edilecektir."

13 Haz 2013 - 16:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber