Japonlara haber olduk

Benzin fiyatlarındaki artış Japon medyasının da dikkatini çekti. Japon haber kanalı Asahi TV'nin Ortadoğu muhabiri ve kameramanı benzin istasyonlarını görüntüleyerek haber yaptı

BEYOĞLU Piyalepaşa Bulvarı'ndaki bir akaryakıt istasyonuna gelen Asahi TV muhabiri Motoi Araki ile kameramanı Takamori Okada, akaryakıt pompalarının bulunduğu bölümlerde çekim yaptı. Muhabir Araki, ayrıca, benzin istasyonuna gelen müşterilerle bir tercüman aracılığıyla röportaj gerçekleştirdi. Japon muhabirin röportaj yaptığı Satılmış Aslan, akaryakıt fiyatlarının neden bu kadar yüksek olduğunu sorduklarını belirterek “'Dolara bağlı olduğundan, kendimiz üretemediğimizden' yükseldiğini söyledim. 'Sürekli yükselir mi diye sordu'. 'Devamlı yükselir' dedim. Ne düşündüler de bu şekilde haber yapıyorlar bilmiyorum. Ne amaçla geldiler bilmiyorum. Geldiler ben de söyledim" dedi.

BENZİN FİYATLARI ŞAŞIRTTI

Çekim ve röportajların ardından Türk gazetecilerin sorularını cevaplayan Asahi TV muhabiri Motoi Araki, Türkiye'de akaryakıtın bu kadar pahalı olmasına şaşırdığını ifade ederek "Türkiye'nin en yüksek benzin fiyatlarına sahip olduğunu bilmiyordum, Türkiye'de öğrendim. Japonya'da ortalama litre fiyatı bir buçuk dolar ve oradakinin pahalı olduğunu düşünüyordum. Buradaki de iki buçuk dolar civarı. Buradakini görünce buna daha çok şaşırdım" diye konuştu. Araki, akaryakıt fiyatlarının Japonya'da da bu kadar yüksek olması durumunda vatandaşların tavrının ne olacağı şeklindeki soruya da “Japon halkı fiyatların böyle yüksek olmasına tabii ki kızarlardı. Eğer böyle bir şey olsaydı, araba kullanmak yerine toplu taşıma aracı kullanırlardı" şeklinde cevap verdi. Japon haber kanalı Asahi TV çalışanları İstanbul'da birkaç gün daha kalarak Türk ekonomisinin durumu hakkında bilgi alacaklarını belirtti.

30 Oca 2014 - 09:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber