İzolasyon ustasına 'Mesaj' şoku

İzolasyon ustası 41 yaşındaki Alaattin Alav, GSM şirketinden cep telefonuna gelen, 'Sayın abonemiz, cinsiyet kriterine uygun değilsiniz' yazan bilgilendirme mesajıyla şoka girdi

TÜKETİCİ Hakları Derneği (THD) Alanya Şubesi'ne başvuran Alav, "Müşteri temsilcisini aradım ve bana 'Sistem hatası olmuş' dedi. Bir özür bile dilemediler" dedi. 20 Nisan'da inşatta çalıştığı sırada cep telefonuna gelen, 'Sayın abonemiz cinsiyet kriterine uygun değilsiniz' yazan bilgilendirme mesajıyla şok olan ve bir anlam veremeyen izolasyon ustası Alaattin Alav, mesajı ilk olarak çalışma arkadaşlarına gösterdi. Arkadaşlarının dalga geçmesi üzerine bu kez GSM operatörünü arayan ve müşteri temsilcisine durumu anlatan Alav, 'Sistem hatası olmuş' yanıtıyla karşılaştı. Duyduğu rahatsızlık nedeniyle THD Alanya Şubesi'ne başvuran Alav, GSM şirketine dava açmaya hakkı olup olmadığını sordu.
ARKADAŞLARI ALAY ETTİ
Mesajın cep telefonuna 4 gün önce geldiğini belirten Alav, "Müşteri temsilcisini aradığımda bana sistemden aynı mesajı okudu ve sistem hatası olduğunu söyledi. Beni arayarak bir özür bile dilemediler. Moralim bozuldu. Arkadaşlarım benimle alay etti. Daha sonra dava açma hakkım olup olmadığını öğrenmek için tüketici hakları derneğine geldim" dedi
‘AFFEDİLECEK KUSUR DEĞİL’
THD Alanya Şube Başkanı Cemal Şencan ise şöyle dedi: "Ciddi bir kurumun sisteminde böyle bir sorgulama niçin yapılır anlaşılır gibi değil. Bu tür kurumların ciddi olarak gerek fiyatlandırmada, gerekse de bu tür mesajlarda kendini yeniden gözden geçirmesi gerekir. Gece siz uyurken dahi sistem size otomatik mesaj atıyor. İnsanları rahatsız eden bu durumun önüne geçilmesi lazım. Vatandaş inşaatta çalışıyor. Birdenbire morali bozulsa, o inşaatta başına bir kaza gelse ne olacak? Bu tür mesajlar bir anda insanların moralini bozar. Bunlar affedilecek kusurlar değil. Avukatlarımıza danışıp bu konuda ne yapabileceğimize karar vereceğiz."

#

26 Nis 2013 - 00:35 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber