İşte uçağın düşme nedeni! Dünya şokta

Marsilya Başsavcısı, Fransa'nın güneyinde düşen Airbus A320 tipi uçağını düşüş anında kullanmakta olan pilotun "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirdi

MARSİLYA

Başsavcısı, Fransa'nın güneyinde düşen Airbus A320 tipi uçağını düşüş anında kullanmakta olan pilotun "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirdi.

Marsilya Başsavcısı Brice Robin, Fransa'nın güneyinde düşen Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağını düşüş anında kullanmakta olan pilotun uçağı bilinçli olarak alçalttığını bildirdi.

Robin, önceki gün düşen uçağın kokpit kayıtlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Olaydan önceki son 30 dakikaya ait kokpit kayıtlarına ulaşabildiklerini ifade eden Robin, kayıtların ilk 20 dakikasındaki konuşmaların normal konuşmalar olduğunu söyledi.

Kayıtların 20. dakikasından sonra pilotlardan birinin kokpiti terk ettiğinin anlaşıldığını ifade eden Robin, daha sonra uçağı kullanmaya devam eden pilotun "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirdi.

Robin, uçağı kullanan pilotun çarpmanın son anına kadar nefes almaya devam ettiğini de kaydetti.

İspanya'nın Barselona kentinden önceki gün Almanya'nın Düsseldorf kentine gitmek için havalanan ve Fransa'nın güneyindeki İtalya sınırına yakın Seyne-les-Alpes kasabası yakınlarında düşen Alman Lufthansa Havayolları'na ait Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağı 6 mürettebat ve pek çok farklı ülkeden 144 yolcu taşıyordu.

TERÖRİST SALDIRISI DEĞİL

Marsilya Başsavcılığı Fransa'nın güneyinde düşen uçağın bir terörist saldırı sonucu düştüğüne dair herhangi bir veri bulamadıklarını bildirdi

26 Mar 2015 - 15:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber