‘İşte FETÖ-PKK işbirliğinin delili’

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fuzuli Aydoğdu tarafından hazırlanan Şike’de kumpas iddianamesinde FETÖ’nün PKK ile yaptığı işbirliğine dikkat çekildi

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın Mart 2016’da Nükleer Güvenlik Zirvesi’ne katılmak üzere gittiği ABD’nin başkenti Washington’da düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü önünde protesto gösterileri gerçekleşmişti. Erdoğan’ın düşünce kuruluşuna gelişi esnasında, PKK destekçileri, binanın karşısındaki kaldırım üzerinde yan yana sıralanarak Erdoğan ve Türkiye aleyhine pankartlar açıp sloganlar atmıştı. PKK’ya destek veren küçük bir grubun YPG flamaları ve terör örgütü PKK elebaşısı Abdullah Öcalan posterleriyle protesto gösterisine katılmıştı. 
Tekalan görüştü 
Erdoğan’ı protesto etmeye gelen isimlerden biri de FETÖ üyesi olan gazeteci Emre Uslu olmuştu. Uslu yanındaki PKK ve PYD terör örgütlerinin bayraklarıyla kameralara poz vermişti. Şike’de kumpas soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede bu fotoğraflar da yer aldı. Fotoğrafların FETÖ’nün PKK’yla yapılan işbirliğinin açık ve net bir göstergesi olduğu tespitinde bulunuldu. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Gizli tanık Arif’in verdiği ifade de ise, üst düzey FETÖ yöneticileri olan Mustafa Özcan ve Şerif Ali Tekalan’ın PKK’lılar ile düzenli olarak Avrupa’da görüşme gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Zaman Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmeni firari Ekrem Dumanlı’nın Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak’la makamında gizlice görüşme yaptıklarına da iddianamede değinildi.

04 Ara 2016 - 08:31 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber