İşte en güzel Anneler Günü mesajları

Anneler Günü Google tarafından unutulmadı ve Google anasayfasına konuk oldu. Özel günler için hazırlanan Doodle tasarımlarının bugünkü konusu bizler için oldukça önemli olan Anneler Günü olarak belirlendi. Sizlerde haberimizde hazırladığımız özel mesajlarla annelerin ve anne adaylarının bu değerli günlerini kutlayabilirsiniz...

ANNELER Gününe özel Doodle yayındı. Bugün Anneler Günü olması nedeniyle Google bu özel günü atlamadı. Sizlerde bu güzel günde annelere ve anne adaylarına haberimizdeki mesajlarla sevginizi gösterebilirsiniz...
Anneler Günü her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanılır ve değişik ülkelerde kutlanır. Bugün de anneler çeşitli hediyeler alınır ve Annelere kutlama mesajları veya şiirler yazılır,gönderilir.
Tüm dünyada anneleri anmak ve sevgimizi belli etmek için en özel gün olan Anneler Günü'nü kutlarız. Mayıs ayının gelmesiyle Anneler Günü ne zaman sorusu da akıllarda soru işareti bıraktı. Anneler Günü şiirleri ve hediye önerilerini haberimizde sizler için derledik. İşte detaylar...

Mayıs ayının ikinci pazar günü, sevginin, fedakarlığın, sıcaklığın ve sonsuz hoşgörünün sembolü olan annelerimizin günü. Her ne kadar annelerimize bir tek günü değil tüm günleri adasak da Anneler Günü, onlara verdiğimiz değeri göstermek için güzel bir fırsat. 
Anneler için yapılan kutlamalar yüzyıllar öncesine, Sümerlere dek uzanıyor. İlk çağlardan bu yana İştar, Kybele, Rhea ve daha birçok isimle analık, doğurganlık niteliğiyle ön plana çıkarak doğanın uyandığı, yeniden doğduğu bahar mevsimiyle özdeşleşti. 
1600'lü yıllarda İngilizler arasında ''Annelerin Pazar'ı'' adı ile Lent döneminin 4. pazar günü kutlamalar yapılmaya başlandı. Zor koşullar altında yaşayan ve çoğu zaman çalıştıkları yerlerde barınan İngilizler, bu özel günde izinli sayılarak tüm günlerini evlerinde anneleriyle geçiriyorlardı. Annelerine ''anne keki'' adlı bir pasta götürme adeti de yerleşmişti. 
Bir asırdır kutlanıyor 
Tarihte ilk resmi ''Anneler Günü'' fikrini ortaya atan kişi, Julia Ward Howe. Barış savunucusu Howe, her yıl 2 Temmuz'un barış adına Anneler Günü olarak kutlanmasını önerdi. Birkaç yıl sonra ilk ''Anneler Günü'' toplantısını Boston'da düzenleyen Howe'un ardından Kentuckyli bir öğretmen olan Mary Towles Sasseen, 1887'de ilk ''Anneler Günü'' kutlamalarını başlattı. Sasseen'i, Indiana South Bend'den Frank Hering izledi ve 1904 yılında ''Anneler Günü''nün kutlanması için geniş bir kampanya başlattı. 
ABD Başkanı Woodrow Wilson, 1913'te çeşitli girişimler sonucunda ''Anneler Günü''nü kabul etti ve bu özel gün dünyanın dört bir yanında mayıs ayının ikinci pazar gününde annelere ithaf edildi.
Anneye özel sürprizler
Anneler Günü, sevdiklerimize giderek daha az zaman ayırdığımız günümüzde, en değerli varlığımızı hatırlamamız için iyi bir fırsat sunuyor. 
Bu özel günde annelere armağan için en çok tercih edilen hediyeler arasında çiçekler geliyor. Çiçekçiler, anneler için özel buketler hazırlarken siz de başta kırmızı olmak üzere çeşitli renklerde çiçeklerle annenizi sevindirme fırsatı bulabilirsiniz.

ANNELER GÜNÜ ALINABİLECEK HEDİYELER
Anneler Günü ne gibi hediyeler alabiliriz? Annelere özel alınabilecek hediyelerden birkaçı. Annemize alacağımız küçücük bir hediye onlar için büyük önem taşır. Annemize ona olan sevgimizi göstermemizin bir nişanesi olarak hediyeleri şunlardan seçebilirsiniz;

1) Buket Çicek
2) Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek mevyeler)
3) Küçük Ev Aletleri
4) Züccaciye, Mutfak Eşyaları
5) Giyim Eşyası) Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)
7) Fotoğraf Çerçevesi) Duvar Saati
9) Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)

ANNELER GÜNÜ MESAJLARI

Anneciğim, bir günümde değil her günümdesin. Annem olman dünyadaki en büyük şansım, iyiki varsın. Seni çok seviyorum annem.

Anne güllerin bezemesi, gülden deste anne, sözümde tutuklu, tarifsiz beste anne, yanar yürek, can bitkin kafeste, anne hasret bağırda, anne içimde aheste. Seni çok seviyorum anne, anneler günün kutlu olsun.
 
 Gücüme güç, umuduma umut katan annem. Seni çok ama çok seviyorum. Anneler günün kutlu olsun!
 
 Dünyada kimseyi seni sevdiğim kadar sevemem, bağlanamam. Anneler günün kutlu olsun canım annem.

 Penceresiz odamda, ışıkların en nadidesiydin. Akıl hocam, hayat danışmanımdın. Yollar ayrıldı ama kalpler asla. Seni seven yavrun anneler gününü unutmadı. İyi ki varsın annem.
 
 Resimli Anneler günü mesajları Sen hayatımın kutup yıldızı oldun. Nereye gidersem gideyim ışığının altında sevginle uyudum. Doğru yolu buldum. Seni seviyorum annem.
 
 Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; annem derdim canım annem seni bir gün değil her gün çok seviyorum. Anneler günün kutlu olsun.

 Biraz şans, biraz sevgi ve sabır, birer parça zaman, başarı ve memnuniyeti de eklersek malzemelere, hepsini karıştırıp senin için uzun ve dileklerinin gerçekleştiği bir “hayat pastası” yapabiliriz sanırım… Anneler günün kutlu olsun canım annem!
 
 Biricik annem.. Anneler günün kutlu olsun. Her zaman senin küçük bebeğinim..

 Anneler çiçek gibidir, onları hep mis kokulu yerlerde görebilirsin, senin için her zaman varolduklarını ve seni düşündüklerini bilirsin. Anneler günün kutlu olsun canım anam.
 
 Senin kucağın, senin merhametin beni yaşama bağlıyor sevgili anneciğim. Anneler günün kutlu olsun.

 Geleceğini oluşturacak her yeni günün bir önceki günden daha güzel, isteklerine uygun ve seni mutlu edecek şekilde olmasını dilerim. Anneler günün kutlu olsun benim melek annem.
 
 Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım diniyor ya da sevgim coşuyor. Anneler günü kutlu olsun.

 Anne senin yüreğin taş olsa dayanır mı, kuş olsa, çiçek olsa, gündüz olsa, kırılmaz mı? Acıdan bir sap menekşenin boynu bu kez dağlar doğursun beni anne. Sen de ılık bir yağmur ol durmadan yağ kanayan yerlerime. Anneler günün kutlu olsun canım annem.

İşte En Güzel  Anneler Günü Şiirleri...
 
ANNE
Senin sesini
senin kokunu özledim anne
Gözlerini özledim,
Sözlerini özledim.
Kokunu özledim,
Benim güzel annem.
Beni büyüten,
Beni yaşatan.
Beni yüreten,
Sen değilmiydin,
Benim güzel annem.
 
Anne Sevgisi
Sıcağın sinmiş bana,
Seni severim ana,
Sensiz bana kan veren
Sensin bana can veren.
Küçükken yudum yudum,
Sütlerinle uyudum.
Kulağıma ninniler,
Neler söyledin neler.
Beni büyüttün ana,
Beni yürüttün ana,
Göremeyince seni
Kucaklarım gölgeni

SAKLA BENİ ANNE
Sen ninni söylerken anne
Ak güvercinler evimize
Gelinböcekleri konuyor
Saçımın tellerine
 
Sen masal söylerken anne
Mor menekşeler açıyor sesinde
Yüzünden kalkan kelebekler
Yavaşça konuyor kirpiklerime
 
Sen ninni söylerken anne
Başucumda mı uykum
Yastığımın altında mı
Söyle girsinler gözlerime
 
Söyle şu kedilere anne
Miyavlamasınlar eğri büğrü
Oyuncağımı korkutmasınlar
Girmesinler düşüne
 
Yumuyor gözlerimi gizli bir el
Yüzünü göremiyorum anne
Sar beni sakla beni
Sıcak sevgiler içine
 
Tavan nere gitti anne
Nere gitti evimizin duvarları
Daya ellerini anneciğim
Kediler düşmesin üstüme
 Ali YÜCE
 
ANNECİĞİM
Ne sevimli bir annesin!
Ne tatlıdır senin sesin!
Benim canım mısın nesin
Sen olmazsan yapamam ben!..
Senden yakın kim var bana?
Kalbim, canım bağlı sana!..
Üzüntüm yok ondan yana
Seviyorsun beni de sen.
Gülsem güler yüzün
Ağlamamdan alır hüzün...
Senin gecen ve gündüzün
Işık alır sanki benden!
 Rakım Çalapala

08 May 2016 - 10:03 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber