İstanbul BM’nin merkezi olmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’nin temel kuruluş amaçlarını layıkıyla yerine getirmesinin Güvenlik Konseyi’nin reforme edilmesine bağlı olduğunu, İstanbul’un, BM merkezi olmasının örgütün misyon ve hedeflerine büyük katkı sunacağını belirtti

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, BM’nin 71. kuruluş yıl dönümüne yönelik verdiği mesajda, terörizmle mücadelede başarının anahtarının uluslararası işbirliği ve dayanışmanın artırılması olduğunu, bu hususta BM’nin öncü rol oynaması gerektiğini belirtti. Erdoğan, BM’nin kuruluşunun 71. yıl dönümüne ilişkin yazılı mesajında şunları kaydetti: 
- MEDENİYETLER KAVŞAĞI: Ülkemizin de kurucuları arasında olduğu Birleşmiş Milletler (BM) Örgütü’nün 71. kuruluş yıl dönümünün milletimiz ve tüm insanlık için hayırlı olmasını diliyorum. Kuruluşundan bu yana BM’nin ve onun temsil ettiği değerlerin en kuvvetli savunucuları arasında yer alan Türkiye, küresel barış ve güvenliğin temini, arabuluculuk, kalkınma, insani yardım, çevre ve Medeniyetler İttifakı gibi belli başlı alanlarda çok önemli roller üstlenmiştir. BM bütçesine katkılarını son yıllarda düzenli olarak artıran ülkemiz, bir yandan da kıtaların ve medeniyetlerin kavşağında yer alan İstanbul’u bir BM merkezi haline dönüştürmek için yoğun gayret sarf etmektedir. Kadim tarihi, zengin kültürel birikimi, stratejik konumu ve doğal güzellikleri ile İstanbul’un, BM merkezi olarak Örgütün misyonuna ve hedeflerine çok değerli katkılar sunacağına inanıyoruz.

- ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VURGUSU: Uzun süredir farklı terör örgütleriyle mücadele eden bir ülke olarak, terörizmle mücadelede başarının anahtarının uluslararası işbirliği ve dayanışmanın artırılması olduğuna inanıyor ve bu hususta BM’nin öncü rol oynamasını arzu ediyoruz. sadece ülkemizin değil, tüm uluslararası toplumun güvenliği açısından tehdit oluşturan DEAŞ, EL KAİDE, PKK, PYD/YPG, DHKP-C VE FETÖ gibi terör örgütleriyle etkin mücadele için tüm BM üyesi ülkelerin göstermekte olduğu dayanışmanın devam etmesini diliyoruz.

- BM’DE REFORM OLMALI: Şüphesiz uluslararası barış ve güvenliğin temini başta olmak üzere, BM’nin temel kuruluş amaçlarını layıkıyla yerine getirebilmesi, BM güvenlik Konseyi’nin günümüzün ihtiyaçları doğrultusunda reforme edilmesine bağlıdır. Sıkça vurguladığım ‘dünya beşten büyüktür’ çağrımız doğrultusunda, BM Güvenlik Konseyi’ne temsil kabiliyeti daha adil, daha demokratik, şeffaf, etkin ve hesap verebilir bir nitelik kazandıracak kapsamlı bir BM reformuna her platformda desteğimizi sürdüreceğiz. 

Abbas ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Beştepe’deki görüşme, yaklaşık 1 saat 45 dakika sürdü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Abbas, 15 Temmuz terörist darbe girişimi sonrasında dost ve kardeş Filistin halkının Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu göstermek ve Filistin davasıyla ilgili son gelişmeleri ele almak üzere Türkiye’yi ziyaret etti.

25 Eki 2016 - 10:44 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber