İsrail’den yurda dönüş başladı

İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na "güvenlik riski" nedeniyle seferlerin yapılamaması nedeniyle İsrail’de kalan Türk vatandaşlar, THY’nin uçağıyla yurda dönmeye başladı

İSRAİL’in başkenti Tel Aviv’deki Ben Gurion Havalimanı’na "güvenlik riski" nedeniyle seferlerin yapılamaması nedeniyle İsrail’de kalan Türk vatandaşlar, THY’nin uçağıyla yurda dönmeye başladı.
Çok sayıda uluslararası havayolu şirketi, güvenlik riski nedeniyle Tel Aviv seferlerini iptal ettiğini duyurmasının ardından, İsrail’de tatil ve iş için bulunan Türk vatandaşları bu ülkede kalıp yurda dönememişlerdi. Bir süredir İsrail’de kalan Türk vatandaşları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün uçuşları bu gün başladığını duyurmasının ardından THY’nin tarifeli seferiyle yurda dönmeye başladı.
Türk Hava Yollarının tarifeli seferiyle bu gün İstanbul’a gelen Türk vatandaşları Atatürk Havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Beş gündür Tel-Aviv’de olduğunu söyleyen Bekir Alaçay, “Beş gündür oradayız. Uçak seferleri iptal oldu. Sağolsun yine Türk Hava Yolları bizle ilgilendi, otele götürdü. İnşaatta çalışıyorduk orada. Beş gün önce dönmeyi düşünüyorduk. Korkmadık. Bize göre bir şey yoktu. Türk Hava Yolları önlemini almış. Bizi otele götürdü sağolsun ve beş gündür ilgileniyor bizimle. İşte bu gün seferler başlayınca çıktık yola. Oranın yerli halkı biraz tedirgin. Bizim Türkler gibi değil” dedi.
Türk Hava Yollarının kendileriyle yakından ilgilendiğini söyleyen bir başka yolcu ise, “Türk Hava Yolları bizi otele götürdü. Bugün işte seferler başlayınca geri döndük. Seferler havalimanının yakınına bomba düşmüş onun için iptal oldu. Tel - Aviv’de halk tedirgin. Herkes siren çaldığında sığınaklara binaların altlarına kaçıyor. Normalde hayat devam ediyor. Gelen füzeleri havada vuruyorlar. İşte şarapnel parçaları düşmesin diye de kaçıyorlar. Onların küçük bir füzeleri var, onlarla vuruyorlar. Bizde görüyorduk. Çalıştığımız yerde de görüyorduk. Günde bazen iki üç kere siren çalıyordu. Bazen de hiç çalmıyordu. Duruma göre değişiyor” diye konuştu.
Tel-Aviv’deki Ben Gurion havalimanında Türkiye’ye dönmeyi bekleyen Türlerin olduğunu söyleyen başka bir yolcu ise; “Biz yardım çalışmaları için oraya gitmiştik. İlk iki gün bir problem yaşamadık ama sonraki günler sorun yaşadık. Normalde bu gün gelecektik ama bizim geleceğimiz firma uçuşlarını iptal etti. Biz kendi firmamızı bekleseydik Salı gününe kadar gelemeyecektik. Türk Hava Yolları da biliyorsunuz bu gün açtı. Bu günde bir tane seferi var. Bu gün ateş kesin ilan edilmesiyle güzel bir sessizlik var. İnsanlar bir birlerine karşı saygılı bir şekilde duruyorlar. Ama havalimanında bizim Türk vatandaşlarımız mahsur. En azından büyük bir uçağın gelmesi gerekiyor. Otellerinde bekleyenleri daha hesap edemiyoruz. Geldiğimiz uçak doluydu. Geldiğimiz uçakta sadece Türk yoktu diğer ülke vatandaşları da çoğunlukta idi. Havalimanında hala Türkiye’ye gemliyi bekleyen Türk vatandaşları var. Bir tanesini gördüm dört gündür bekliyormuş. Hüngür hüngür ağlıyordu. Bizim uçağa binememişti” dedi.
Tel-Aviv’de halkın dışarı çıkamadığını söyleyen Hüseyin Yılmaz ise; “Tel-Aviv de inşaat işi yapıyoruz. Salı günü dönecektik. Havalimanının yakınında bombalama olmuş o yüzden uçuşlar iptal edildi. Bugün sakindi. Bu gün yaz tatili normalde çocuklar dışarı çıkamıyor. Çünkü sığınaklara yakın durmak zorundasın. Kendinizi evinizden ayıramıyorsunuz. Evinizden ayrılırsanız füzenin sizi nerede vuracağı belli değil’ şeklinde konuştu.
(İHA)

26 Tem 2014 - 22:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber