İpek kozasından çiçek yapıyorlar

ALANYA Belediyesi, İpek Eller Atölyesi’nde ‘İpek kozasından çiçek yapma’ kursu açtı.

İki buçuk ay sürecek kursta kursiyerler, unutulmaya yüz tutan geleneksel ‘İpek kozasından çiçek yapma’ eğitimi alacaklar. Kursun Alanyalı kadınlara yeni bir iş kolu yaratarak, kadın istihdamına katkıda bulunması amaçlanıyor. Bir zamanlar gelin duvaklarının ve gelin çiçeklerinin vazgeçilmez süsü olan koza çiçek, kursiyerler tarafından çeşitlendirilerek İpek Eller’de hayat bulacak. İpek kozasından yapılan güller, karanfiller, gelincikler, yaseminler yeniden evlerin başköşelerinin süsü olacak. İpek kozasından çiçek yapma kursu farklı tasarımlarla da karşımıza çıkacak. Kozadan takılar, nikâh şekerleri, panolar, yaka iğneleri, saç tokaları, peçete süsleri, Alanya bebekleri ve daha birçok ürünle birlikte, ipek kozası hayatımızda yeniden yerini alacak. Bin 500 yıldır Anadolu’da var olan ipek böceği binlerce yıldır ailelerin geçim kaynağı oldu. İpekli dokumaların yanında kozalar becerikli ellerde şekillenerek çeşit çeşit çiçek oldu. Şimdi yeniden sandıklardan, raflardan, unutulmuş duvarlardan tozlarını silkeleyerek hayatımıza Alanya Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü İpek Eller Atölyesi’nde girmeye hazırlanıyor. Kurslar Çarşı Mahallesi, Akça Sokak’ta bulunan Alanya Belediyesi’ne ait İpek Eller Atölyesi’nde veriliyor.

#

14 Haz 2012 - 03:25 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber