INTERPOL arıyordu Türkiye’de yakalandı

Organ kaçakçılığı suçundan INTERPOL’ün kırmızı bültenle aradığı ve Dr. Frankenstein olarak bilinen Yusuf Sönmez’in yardımcısı İsrail uyruklu Boris Volfman Atatürk Havalimanı’nda yakalanırken çetenin yeni hedefinin mülteciler olduğu ortaya çıktı

İSTANBUL Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri ’Organ Kaçakçılığı’ ve ’Dolandırıcılık’ yaptığı gerekçesiyle INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranması bulunan İsrail uyruklu Boris Wolfman, Tayland’ın başkenti Bangkok’tan Atatürk Havalimanı’na dün gece saat 02.40’ta geldiği sırda yakalanarak gözaltına alındı. Wolfman, gözaltına alınarak Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan Wolfman Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Boris Wolfman’ın İstanbul’da iletişimde olduğu kişileri belirlemek için geniş çaplı soruşturma başlattı.

 

Mültecilere yöneldiler

Wolfman’ın Avusturya’da organ kaçakçılığı nedeniyle yargılandığı bir davada ceza aldığı, yakalanamadığı için hakkında kırmızı bülten çıkarıldığı belirtildi. Wolfman’ın içerisinde bulunduğu organ çetesinin daha önce Kıbrıs ve Ortadoğu’da organ ticareti yaptıkları kaydedilirken Türkiye’de de bu faaliyetlere başladıkları ve yeni hedeflerinin ise Türkiye’deki mülteci Suriyeliler olduğu ortaya çıktı. Çetenin Wolfman aracılığıyla özellikle zor durumdaki Suriyeli mültecilerin organlarını almak için bazı Suriyelilerle de bağlantı kurduğu tespit edilirken, büyükşehirlerdeki küçük özel hastanelerde de bu tür operasyonlar için altyapıyı hazırladıkları da öğrenildi.

 

‘Cennetin adıyla’ 250 bin $’a satıyordu 

UKRAYNA asıllı İsrail vatandaşı olan 31 yaşındaki Volfman çok uzun zamandır takip altındaydı ancak İsrail polisi, Tel Aviv’de bir gökdelenin en üst katında ofis kiralayacak kadar zenginleşen bu kişi hakkında bir türlü somut deliller elde edemiyordu. Ta ki 2014 yılının Nisan ayına kadar... Volfman hakkındaki ilk şüpheler, 2011’de AB savcılarının Kosova’daki kaçak organ nakil merkezini ortaya çıkarmasıyla başladı. Doktor Frankenstein lakabıyla da tanınan Türk doktor Yusuf Sönmez’in buradaki bir klinikte İstanbul Bağcılar’da ödemesini alıp anlaşması yapılan İsrailliler’e böbrek naklettiği tespit edilmişti. Bu ticarete aracı olan ismin ise Volfman olduğu iddia edildi. Ancak Volfman iki haftalık tutukluluk süresi ile bu suçlamalardan kendisini sıyırmayı başardı.

 

‘Bu görevi Tanrı verdi’ 

İsrail’de ‘Cennetin adıyla’ (Leshem Shamaim) adlı bir şirket kuran ve ‘hayat kurtar’ www.justsavelives.com adresinden organ nakline yardımcı olma iddiasıyla işlerini yürüten Volfman, ‘Ben Tanrı’nın bana verdiği görevi yapıyorum’ diyecek kadar egosu yüksek bir isim. Genç yaşına rağmen İsrail’in lüks tatil kenti Ashdod’da lüks bir malikanede yaşamasını illegal organ satışına borçlu olduğunu ise herkes biliyordu.

 

200-250 bin dolara Costa Rika’da anlaştığı doktorlarla nakiller gerçekleştirdiği New York Times’ın geçen yıl yaptığı haberle açık bir şekilde ortaya konuldu. Haberin ardından bu ülkede hastaneye baskınlar düzenlendi, Volfman ile çalıştığı belirlenen Dr. Francisco Jose Mora Palma tutuklandı. Ancak Volfman hakkında asıl alarm zillerinin çalmasına sebep olan olay geçen yılın Nisan ayında gerçekleşti. İsrail polisi, organ nakli yapılan birçok İsrail vatandaşının Ankara’dan döndüğünü tespit etti.

05 Ara 2015 - 11:16 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber