İlk karne 23 Ocak’ta

18 milyondan fazla öğrenci dersbaşı yaptı. Teröristlerden temizlenip güvenliğin sağlandığı Doğu ve Güneydoğu’da da eğitim-öğretim yılı huzur içinde başladı

RESMİ ve özel okullarda bu yıl toplam 18 milyon 43 bin 15 öğrenci eğitim görecek. Yarıyıl tatili, 23 Ocak-6 Şubat arasında yapılacak. Eğitim-öğretim yılı 9 Haziran 2017'de sona erecek. 2017 yılı sınav uygulama takvimine göre TEOG kapsamında düzenlenecek 1'inci dönem merkezi ortak sınavlar, 23-24 Kasım'da, ikinci dönem sınavları 26-27 Nisan 2017'de yapılacak. Öte yandan Doğu ve Güneydoğu'da teröristlerin hendek kazıp bombalı barikatlar kurması sonucu geçen öğretim yılında uzun süre okula gidemeyen öğrenciler, bu kentlerin teröristlerden temizlenerek huzur ve güvenliğin sağlanmasının ardından dersbaşı yaptı.
SİLOPİ'DE 40 BİN ÖĞRENCİ DERSBAŞI YAPTI
Şırnak'ın Silopi ilçesinde 3 kez ilan edilen ve 58 gün devam eden sokağa çıkma yasağı nedeniyle eğitimleri aksayan 40 bin öğrenci dün ders başı yaptı. Hakkâri-Yüksekova'da, yaz tatilinde Milli Eğitim Bakanlığı kurslarında eksiklerini tamamlayan öğrenciler, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı. Çatışmalar nedeniyle 11 okulun kullanılmaz hale gediği ilçede, 35 okulda eğitime başlandı. Bu ay içinde 4 okulun daha faaliyete geçeceği ilçede, geçen yıl 33 bin olan öğrenci sayısı, olaylar nedeniyle birçok ailenin göç etmesi sonucu 26 bine düştü.

20 Eyl 2016 - 10:21 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber