İktidardan erken seçim sesleri

Gezi Parkı eylemleri sonrası Ankara'da çözüm senaryoları tartışılmaya başlandı.

SENARYONALARDAN  öne çıkanı 2014'te hem genel hem de yerel seçimleri birlikte yapmak. Ankara, 2014'te çifte sandık ihtimalini konuşuyor. Radikal' gazetesinde yer alan habere göre Gezi Parkı eylemleri ile başlayan olayları "büyük oyun" olarak gören AK Parti, erken seçim konusunu konuşmaya başladı. Uluslararası çevreler ve içerdeki faiz lobisinin Türkiye'ye yönelik mühendislik çalışması yaptığına inanan AK Parti'de yerel ve genel seçimlerin birlikte yapılması konuşuluyor Yerel seçimler önümüzdeki mart, genel seçimler ise 2015 yılının Haziran ayında yapılacak. İktidar, erken seçimi kabul ederse mart ayında iki sandık aynı anda kurulmuş olacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Taksim Kışla projesinden geri adım atmaması, Afrika dönüşü yaptığı konuşmalar erken seçimin işaretleri olarak görülüyor.
'TÜZÜĞÜN HÜKMÜ MÜ OLUR?'
Erdoğan ve çok sayıda bakanla beraber yaklaşık 75 kişi parti tüzüğünde yer alan " 3 dönem kuralı" gereği seçimlerde aday olamıyor. AK Parti, erken seçim durumunda bu kuralı değiştirmeyi göze aldı. AK Parti'li bir yetkili, "Uluslar arası bir komplo varken tüzüğün hükmü mü olur?" dedi.

07 Haz 2013 - 18:47 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber