İhraç edilen öğretmenlerden oturma eylemi

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edilen öğretmenler, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde 1 saatlik oturma eylemi yaptı

7 ŞUBAT 2017 tarihinde yayımlanan KHK'lar ile ihraç edilen KESK üyesi yaklaşık 50 öğretmen, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplandı. Ellerinde "Öğretmenim, öğrencilerimi istiyorum", "KHK zulmüne son", "Zafer direnen emekçilerin olacak" yazılı dövizler bulunan grup, burada "İşimizi geri alacağız", "Direne direne kazanacağız", "Emekçiyiz, haklıyız, kazanacağız" şeklinde slogan attı. İhraç edilen öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 1 saat oturma eylemi yaptı.
"ÜYELERİMİZ SUÇLU DEĞİL"
Oturma eyleminin ardından grup adına basın açıklaması yapan İstanbul KESK Şubeler Platformu Sözcüsü Ayfer Koçak, "İhraç edilen yönetici ve üyelerimiz suçlu değil, kamu emekçileri mücadelesinin onurudur. KESK'e bağlı sendikaların yönetici ve üyelerini haksız, hukuksuz, tamamen keyfi olarak ihraç edenlerin, ihraç edenlerin tek bir kriteri vardır. O da başta kamu emekçileri olmak üzere tüm emekçi kesimlerin hak ve özgürlüklerini savunmamıza, emeğin hakları ile demokrasi ve barış mücadelesi arasında köprüler kurmamıza duydukları kindir. Gerisi lafügüzaftır. KESK olarak, hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanların ve hazırlanmasına katkı sunanların peşini bırakmayacağız" dedi.
Eylem sırasında polis de Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı. Basın açıklamasının ardından ihraç edilen öğretmenler olaysız dağıldı, önlemler de normale döndürüldü.

23 Mar 2017 - 16:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber