İhale kapışması

Mahmutlar Belediye Meclisi'nde KİK'in iptal ettiği ihale nedeniyle CHP'li Belediye Başkanı Ali Çelik ile AKP'li Meclis üyesi Abdullah Pişkin birbirine girdi. Kavgayı MHP'li Çatal önledi

MAHMUTLAR Belediye Meclisi, Ali Çelik'in başkanlığında Mayıs ayı aylık olağan toplantısını dün Meclis Salonu'nda yaptı. Bir bölümü basına kapalı yapılan meclis toplantısında sert tartışmalar yaşandı. Ali Çelik'in başkanlık yaptığı toplantıda, Kamu İhale Kurumu'nun (KİK) iptal ettiği Sahil Yolu Projesi ihalesi ele alındı. ÇATAL'A ŞOK YANIT MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çatal, Belediye Başkanı Ali Çelik'e, “Mahmutlar'da Sahil Yolu Projesi'nin iptal edilmesinin gerekçesi nedir? Bu ihale neden iptal edildi?” diye sordu. Çatal'ın sorusuna Çelik, “Mehmetçiğim, delikanlıysa bu sözlerin arkasında dursun. Bazı o..... çocuklarının şikayeti üzerine ihale iptal oldu” dedi. Çelik'in sözleri üzerine AKP'li Abdullah Pişkin, “Başkan burası Belediye Meclisi. Bu üslup bu meclise yakışmıyor” diye Çelik'i dikkatli konuşması için uyardı. “UYARDIM AMA DİNLEMEDİ” Pişkin, “Başkan bu ihalenin iptal edilme gerekçesi nedir?” diye sordu. Pişkin'in sorusu üzerine Çelik, “S..... lan” yanıtı verdi. Bu yanıt üzerine Pişkin, yeniden ihaleyle ilgili soru sordu ama Çelik ağza alınmayacak küfrü yeniden tekrarladığı iddia edildi. Pişkin, “Küfürlü konuşmayın” diye Çelik'i uyardı. Bu uyarı üzerine Çelik, Pişkin'in üzerine yürüdü ama kavgayı MHP'li Çatal önledi. “ÇELİK'TEN DAVACI OLDUM” AKP'li Pişkin, “Ali Çelik, mecliste ağza alınmayacak küfürler ediyor. MHP'li Mehmet Çatal'ın ihale sorusu üzerine, ‘Mehmetçiğim o..... çocuklarının şikayeti üzerine ihale iptal edildi’ diye yanıt verdi. Ben bu sözler üzerine Çelik'i uyardım ama bana da ağza alınmayacak sözler sarf etti. Bana hakaretlerde bulunan Belediye Başkanı Ali Çelik hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulundum. Bu şikayetimi geri almayacağım ama Ali Çelik'in de mecliste söylediği sözlerin arkasında durmasını istiyorum” dedi.

#

04 May 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber