İddialar sarsıcı

Mahmutlar Belediyesi’ne düzenlenen ‘Şafak Operasyonu’ sonrasında ruhsat karşılığında bir otelden 250 bin Euro’luk rüşvet alınması, ihale yolsuzluğu, belediye kasasından büyük miktarlarda usulsüz para aktarımı gibi iddialar gündemi sarstı

MAHMUTLAR Belediyesi'ne düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan zanlılardan 5'i savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, aralarında Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik, belediye meclis üyesi ve belediye çalışanlarının da olduğu 31 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Antalya İl Jandarma Komutanlığı ve Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından gelen 13 ihbar üzerine 2011 Kasım ayında başlatılan soruşturma kapsamında 36 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 6'sı kadın toplam 36 kişi gözaltına alınırken, 28 ev ve işyerinde yapılan aramalarda bir kısım suç delillerine el konuldu. Operasyonda aralarında Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik, belediye meclis üyesi ve 11 belediye çalışanının da bulunduğu zanlılar, "suç örgütü kurarak yönetmek, üye olmak, bu örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet, mal varlığı değerlerini aklamak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık" suçlarından gözaltına alındı.
Dün sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında sivil jandarma araçlarıyla adliyeye getirilen zanlılar, mahkum girişinin yapıldığı kapıdan araçlar içerisinde adliyeye alındı. Basın mensuplarının görüntü ve fotoğraf çekmelerine izin verilmezken, 4 cumhuriyet savcısı, 36 zanlının ifadelerini yaklaşık 10 saatte tamamladı. Savcılık sorgularının ardından K.S., Ş.Ö., H.C., Ş.A. ve S.Ç. serbest bırakılırken, Belediye Başkanı Ali Çelik'in de aralarında bulunduğu 31 kişi tutuklanmaları talebiyle 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.
Öte yandan Başkanlığını Ali Çelik’in yürüttüğü Mahmutlar Belediyesi ile ilgili ileri sürülen iddiaların ardı arkası kesilmiyor. İddialar arasında “Mahmutlar'da yeni el değiştiren bir otelden ruhsat karşılığında 250 bin Euro para alınması” gibi şaşırtıcı detaylar da var. Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde devam eden sürecin tüm ayrıntıları yarın Yeni Alanya’da.

İŞTE O İDDİALAR
1- Alışveriş Merkezi (AVM) ihalesine fesat karıştırarak, rüşvet almak.
2- İskan Ruhsatı karşılığında rüşvet temin etmek.
3- Sahil Projesi ihalesine fesat karıştırarak, rüşvet elde etmek.
4- İnşaat Hakedişi karşılığında rüşvet almak.
5- Otel ruhsatı karşılığında rüşvet almak.
6- Belediye kasasından iş yapmış gibi gösterilerek, fatura kestirerek esnafların hesabına para geçirilmesi. Bu paraların daha sonra esnaflardan alınarak, Ali Çelik ve Suat G.'nin hesabına aktarılması.
7- Hizmet alımı yapılmadan fatura karşılığı hesaba para aktarma.
8- Nermin S.'nin sahibi olduğu Rehabilitasyon Merkezi üzerinden para aklamak.
9- Ali Çelik'in AVM ihalesi karşılığında rüşvet alarak, bu parayı kendi inşaatında kullanması, Suat G.'ye de araç alımında kullanılması için verilmesi.
10- Rehabilitasyon Merkezi'ne belediye kasasından ödenmek üzere bilgisayar alımı yapılması.
11- Ali Çelik ve kardeşi Hasan Ç.'ye ait inşaatın elektrik malzemesi alımı ve yapım işinin belediye kasasından ödenmesi.
11- Mahmutlar'da yeni el değiştiren bir otelden ruhsat karşılığında 250 bin Euro para alınması ve yeni bir kepçe alımı.
12- Mahmutlar'da 18. Madde Uygulaması'nın ihalesiz şekilde bir şahsa verilmesi, bunun karşılığında kamunun zarara uğratılması.

#

01 Mar 2013 - 00:41 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber