'İç pazarda büyüme var'

Gazipaşa Havalimanı, dünyanın en prestijli 5'inci fuarı olan İstanbul EMITT'te dünyanın ilgi odağı oldu

DOĞU Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT, İstanbul TÜYAP Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Alanya tanıtımı ise Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) tarafından yapıldı. Yerli ve yabancı turizmcilerin fuar izlenimleri şöyle:

'YATAK ARTIŞINA İHTİYAÇ YOK'

Giderek artan yatak kapasitesinin Alanya turizmi için handikap oluşturduğunu söyleyen Alaiye Otel Genel Müdürü Selim Soylu, "Konsept ve nitelik açısından farklılık oluşturamayacak yeni yatak kapasitesine Alanya'nın ihtiyacı yok" dedi. EMITT'te Gazipaşa Havalimanı'nın ön saflarda tanıtıldığını ve fuar ziyaretçileri tarafından en çok sorulan soruların bu havalimanı ile ilgili olduğunu belirten Soylu, "Özellikle Anadolujet iç pazarı oldukça hareketlendirecek. Her geçen dönemde, doğrudan veya bağlantılı yurt dışı seferlerin artması Alanya turizmini güçlendiriyor" dedi. Son dönemde döviz kurlarında yaşanan hareketliliğin piyasalarda tedirginlik yarattığını dile getiren Soylu, "Alım gücünün düşeceği endişesi var. Tatil taksitlendirmeleri yeni düzenlemeyle 12 aydan 9 aya çekildi. Fakat bu gelişmelere rağmen iç pazardaki sinyaller olumlu yönde. Önceki yıla oranla iç pazarda büyüme, dış pazarda ise bir durgunluk yaşanıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

'YÜZDE 10 BÜYÜME VAR'

Ağırlıklı olarak Rusya, Kazakistan ve Baltık Devletleri pazarından Türkiye ve Alanya'ya turist getiren Trek Travel Pazarlama Müdürü Wanda Kirazcı, EMITT fuarında temaslarda bulundu. Kirazcı, "Erken rezervasyon rakamları özellikle Baltık Devletleri'nde önceki yıla oranla yüzde 10 dolayında büyüdü. Alanya operasyonlarımızı Gazipaşa Havalimanı üzerinden gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Böylece hem misafirlerimizi uzun kara yolculuğunda yormamış oluyoruz hem de Gazipaşa Havalimanı'nın uçuşlardaki düşük maliyetlerinden faydalanıyoruz" dedi.

'GAZİPAŞA HAVALİMANI TEMASLARI YOĞUN'

Çalıştıkları birçok tur operatörünün Gazipaşa Havalimanı'nı tercih ettiğini dile getiren Long Beach Satış ve Pazarlama Müdürü Hülya Şahin, daha fazla uçağın bu havalimanını kullanması için EMITT'te yoğun temaslarda bulunduklarını ifade etti.

TAV'IN ALANYA İLGİSİ

Gazipaşa Havalimanı'nın da işletmesini yapan TAV firmasının Pazarlama Müdürü Serkan Karahatay, Alanya standını ziyaret ederek havalimanında yaşanan gelişmeler üzerine Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili ile bir süre görüştü. Öte yandan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya-Konaklı Kongre Merkezi Satış ve Pazarlama Müdürü Özgür Arslan, ALTİD Başkanı Sili'ye kongre merkezi tanıtımına katkılarından dolayı bir hediye verdi.

02 Şub 2014 - 22:59 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber