Huzurevi'nin devri şubatta

Projesi, Antalya İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan ve inşasına 2011’de başlanan Alanya Huzurevi'nin yüzde 98’i tamamlandı

Hilal ÖNEL

MODERN mimarisi, çok yönlü içeriği ve muhteşem manzarasıyla adeta tatil köyünü andıran Alanya Huzurevi, 11 dönüm alan üzerine kurulu. Yürüyüş parkurları, dağ ve deniz manzaralı seyir terası, sosyal ve kültürel etkinliklere uygun alt yapısı bulunan
Alanya Huzurevi'nin toplam 8 bloktan oluştuğu, katlara ve bloklara ulaşımı kolaylaştıracak 4 tane asansör bulunduğu ifade edildi. Alanya Huzurevi yapım projesinin 29 Mart 2007 tarihinde devlet yatırım programına alındığını söyleyen Alanya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Çetin Geyik, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Antalya İl Özel İdaresi'nin arasında yapılan protokol gereği ihale, Antalya İl Özel İdaresi tarafından yapıldı. Sonuçlanan huzurevi ihalesinin ardından 2011'de sözleşme imzalanarak inşaatına başlanan projenin şu anda yüzde 98'i tamamlandı” dedi. Geyik, huzurevi inşasının maliyetinin yaklaşık 9 milyon civarında olduğunu söyledi.
11 DÖNÜM ÜZERİNE KURULDU
Huzur evinin Küçük Hasbahçe Mahallesi, Mamadı Mevkii'nde 11 dönümlük arsa üzerinde yapıldığını kaydeden Geyik, huzur evinin 8 blok ve 64 yaşlı odasından oluştuğunu ve odaların bir ve iki kişilik olarak düzenleneceğini belirtti. Huzur evinin sosyal alanlarından da bahseden Geyik, "Huzur evinin yüzde 40'ı yeşil alan. Ayrıca 6 adet misafir odamız, 6 adet televizyon ve dinlenme salonu, 7 adet uzman ve 8 hemşire odası, 13 özel bakım, 1 adet psikolog odası, 8 adet kat ofisi, 1 adet müşaade, gözlem ve karantina odamız var. Bunların yanı sıra 1 adet fizyoterapi, 1 teraslı yemek odası, kütüphane, terzihane, çamaşırhane, 3 adet boş zamanları değerlendirme atölyesi, 1 adet spor salonu ve çok amaçlı salonlarımız var" diye konuştu.
'SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYANLAR ARAŞTIRILACAK'
Huzur evine alınma koşulları hakkında da bilgi veren Geyik, "Başvuru yapabilmek için 60 yaşını doldurmuş, akıl ve ruh sağlığı yerinde olan, tek başına kendi yaşamını idame ettirebilecek düzeyde, uyuşturucu, alkol ve bulaşıcı hastalığı olmayan kişi özelliklerine sahip olunması gerekiyor. Ayrıca kimlik beyanı ve tam teşekküllü hastanenin sağlık kurulundan alınacak olan 'Huzur evine girmesinde sakınca yoktur raporu' olan yaşlıları kabul edeceğiz" şeklinde konuştu. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan yaşlıların konuyla ilgili meslek elemanları tarafından yapılacak araştırmanın ardından geliri olmadığı ortaya çıkarsa tüm bakımının devlet tarafından yapılacağını belirtti.
'ÜCRETLER BELLİ DEĞİL'
2013 yılı huzurevi ücretlerinin belli olmadığını söyleyen Müdür Geyik, geçen yılın fiyatlarının değişkenlik gösterdiğini söyledi. Bu yılın fiyatlarınınsa büyük ihtimalle şubat ayında belli olacağını kaydetti. Huzur evinde çalışacak doktor, psikolog gibi elemanların 657 sayılı devlet kanunu atama koşullarına uygun olarak gerçekleşeceğini söyleyen Geyik,"Bunların dışında kalan elemanlar özel hizmet alanından seçilecek" dedi. Bakanlıktan gelecek olan açılış onayından sonra ise başvurular başlayacak.
NE ZAMAN AÇILACAK?
Alanya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Geyik, Alanya Huzurevi’ni birkaç ay içerisinde açmayı planladıklarını söyledi. Şubat ayında yüklenici firmanın İl Özel İdare Müdürlüğü’ne Alanya Huzurevi’ni teslim edeceğini kaydeden Geyik, gerekli incelemelerin yapılmasından sonra İl Özel İdare’nin Alanya Huzur Evi’ni kendilerine teslim edeceğini belirtti. Huzurevinin teslim alınmasının ardından açılış için bakanlığa başvuruda bulunacaklarını anlatan Geyik, işlemlerin tamamlanmasının ardından Alanya Huzurevi’ni açacaklarını dile getirdi.

#

29 Oca 2013 - 00:49 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

dilek karazeybek - bakıcıyım 3sene bakım evinde çalıştım şuan belgemi yükseltiyorum nisan ayında bitecek ben kütahyalıyım alanya huzur evinďe çalışmak istiyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ocak 00:49
07

Ümran güvenç - Alanya huzur evinde hizmetli olarak çalışmak istiyorum çaresizim dulum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ocak 00:49
06

çetin gedik - gelin görüşelim telefon ve adres bilgilerinizi bırakırsanız bize iş imkanları hakkında konuşabiliriz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ocak 00:49
05

aslı - İyi günler. Huzur evi bünyesine psikolog alımı olacak mı? Bilgi verir misiniz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ocak 00:49
03

özlem müezzinoglu - Alanya huzur evinde calısmak istiyorum insAllah olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ocak 00:49
02

Sevil - Sosyal hizmet (önlisans) öğrencisiyim. Acaba bu yaz staj yapma imkanım var mı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ocak 00:49
01

Remziye torgut - Merhaba ben akdeniz ünüversitesi yaşlı bakımönlisans mezunuyum bu Bende çalışmak istiyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Ocak 00:49

Çorum Haber