Hükümetten kritik açıklamalar

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Güneydoğu'da devam eden hendek operasyonlarının en tehlikeli kısmının kaldığını açıkladı

BAŞBAKAN

Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Güneydoğu'da devam eden hendek operasyonlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Operasyonlar ne zaman bitecek? sorusuna kesin bir yanıt vermeyen Kurtulmuş, "Çember daraldı ve işin çok az bir kısmı kaldı. Bu aynı zamanda daha tehlikeli kısmı kaldı demek. Terör elemanlarının en elebaşları, en deneyimli olanları kaldılar" dedi. Terörle mücadeleye de değinen Kurtulmuş, güvenlik güçlerinin az zaiyatla ve sivillere zarar vermeden çalışma yürüttüğünü söyledi.

YABANCI KESKİN NİŞANCI İDDİASI

Operasyonlar sırasında yabancı keskin nişancıların tespit edilmesine de değinen Kurtulmuş, "Güvenlik güçlerimizin sahada yabancı keskin nişancı tespit ettiklerini biliyoruz. Bir kısmının etkisiz hale getirildiğini biliyoruz. Bu mücadele devam ederken birçok güvenlik görevlisi uzaktan vurularak şehit edildi. Bunlarla ilgili detaylı bilgiler güvenlik güçlerimizin elinde var" diye konuştu.

"SADECE PKK DEĞİL"

Bölgede sürecin zorlu ilerlediğini ifade eden Başbakan Yardımcısı, sadece PKK'ya karşı değil, çok sayıda terör örgütüne karşı eş zamanlı bir mücadele verildiğini kaydetti.

Numan Kurtulmuş'un canlı yayında kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

ŞEHİT SAYISI NEDEN ARTTI?

Özellikle Sur ve Cizre’de geniş çemberden başlayarak güvenlik güçlerimiz büyük bir koordinasyon içinde, sivillere zarar vermeden mümkün olduğu kadar az kayıp vermeye çalışarak çok titiz bir çalışma yürüttüler. Çember daraldı ve işin çok az bir kısmı kaldı. Bu aynı zamanda daha tehlikeli kısmı kaldı demek. Terör elemanlarının en elebaşları, en deneyimli olanları kaldılar. Herhalde son günlerde şehitlerimizin ve yaralımızın bu kadar çok olmasının temel sebeplerinden birisi iyice daraltılmış ve yoğunlaştırılmış bir bölgede çatışmaların sürüyor olmasıdır.

02 Şub 2016 - 14:57 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber