Hukukçular 'Evet' diyor

Mustafa Kula'nın da yöneticisi olduğu Hukukçular Birliği Vakfı Yönetim Kurulu, Anayasa Değişikliği Paketi'ni anlatmak üzere dün Alanya'ya geldi

- Kerim TOKSÖZ

HUKUKÇULAR Birliği Vakfı Yönetim Kurulu, Anayasa Değişikliği Paketi'ndeki değişiklikleri anlatmak üzere dün Alanya'ya geldi.
Alanya'ya, "Değişime, Demokrasiye ve Özgürlüklere Evet" yazılarının yer aldığı otobüsle gelen Hukukçular Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, referandum öncesi vatandaşlara da birer kitapçık dağıttı. Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi ve 2004 yerel seçimlerinde AKP Alanya Belediye Başkan Aday Adayı olan Mustafa Kula'nın da bulunduğu heyeti AKP İlçe Başkan Yardımcısı Ali Putur, Rıdvan Yönet, Belediye Meclis Üyesi Ali Sinanoğlu ve Yusuf Yur karşıladı. Bazı sivil toplum örgütü üyelerinin de katıldığı toplantıda konuşan Vakıf Başkanı Sinan Kılıçkaya, "Vakıf olarak referandumda evet oyu kullanacağız. TBMM'den yola çıkarak bu referandumda yapılacak değişiklikleri halkımıza anlatıyoruz. Biz evet demekle kalmadık. Şu an 12'nci ilimizdeyiz. Anayasa Değişikliği ülkemizi daha iyiye götürecektir" dedi.
"DARBECİ RUHU PARÇALANACAK"
Kılıçkaya'dan sonra konuşan Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kula, 12 Eylül'de evet oyu çıkması halinde Anayasa'nın darbeci ruhunun parçalanacağını, bunun siyasi bir seçim olmadığını belirterek, "Hukukçulardan oluşan bir sivil toplum örgütü olarak, Anayasa Değişikliği'nin ülkenin, milletin yararına olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle kabul edilmesi ve sonucun evet çıkması için bu kampanyayı başlattık. Anayasa Değişikliği'ni en ayrıntılı şekilde anlatan kitapçığımızı vatandaşlarımıza dağıtıyor ve içeriğini de anlatıyoruz. Çünkü Anayasa değişikliği sadece siyasilere bırakılmayacak kadar önemli" diye konuştu.

#

17 Ağu 2010 - 00:00 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber