Hoca men edildi mi? Flaş detay

Prof. Dr. Canan Karatay’ın 15 gün süre ile meslekten men edildiği iddiası sosyal medyada en çok tartışılan konular arasında yer aldı

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin (

TJOD

) yaptığı başvuru sonrası alındığı iddia edilen 'men kararı'nı ise İstanbul Tabip Odası (İTO) yetkilileri doğrulamadı. Dr. Hasan Oğan, Karatay ile ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ancak alınan bir karar olmadığını aktardı. TJOD ise, sitesine koyduğu açıklamayı gün içinde kaldırdı.

AÇIKLAMAYI SİTESİNE KOYDU

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) konu ile ilgili açıklamasını internet sitesi üzerinden yaptı. Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği’nin İstanbul Tabip Odası’na müracaatı sonrasında Prof. Dr. Canan Karatay’ın 15 gün süreyle meslekten men cezası kararına varılmıştır” denildi.

'KARAR ÇIKMADI SORUŞTURMA SÜRÜYOR'

Söz konusu açıklama özellikle sosyal medyada yoğun bir tartışmaya konu oldu. Prof. Dr. Karatay’a yönelik yapılan açıklamayı sorduğumuz İstanbul Tabip Odası eski yönetim kurulu üyesi Dr. Hasan Oğan, 15 günlük men cezası bilgisini doğrulamadı. Dr. Oğan, Oda’nın ilgili birimleri ile yaptığı temas sonrası verdiği bilgide, soruşturma sürecinin devam ettiğini aktardı. Dr. Oğan, söz konusu kararın alınabilmesi uzun süren bir soruşturma sürecine tabi olduğunu, İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu’ndan çıkacak olan kararın Türkiye Tabipler Birliği Onur Kurulu’ndan da geçmesi gerektiğine işaret etti.

Dr. Oğan, Prof. Dr. Karatay ile ilgili sürecin ise devam ettiğini vurguladı.

'MAİL GELDİ BİZ DE SİTEYE KOYDUK'

TJOD Başkanı Prof. Dr. Cansun Demir, hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada "İstanbul Tabip Odası Onur Kurulu'ndan bir arkadaş bize e-mail göndermişti. Gelen e-mailde, Karatay ile ilgili böylesi bir kararın çıktığı bilgisi yer alıyordu.

Biz de bunu sitemize koyduk. Ancak gelinen aşamada, erken paylaşılmış bir bilgi olduğunu söyleyebilirim. Biz de son siteye koyduğumuz duyuruyu kaldırdık zaten. Karar resmi olarak geldiğinde bunu paylaşacağız" dedi.

Prof. Dr. Demir, Prof. Dr. Karatay ile ilgili İstanbul Tabip Odası'nın yanı sıra savcılığa ve Sağlık Bakanlığı'na da başvuruda bulunduklarını belirtti. Demir, savcılığın konu ile ilgili takipsizlik kararı verdiği bilgisini paylaştı.

KARATAY: HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATACAĞIM

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, İstanbul Tabip Odasının, kendisine 15 gün süreyle meslekten men cezası verildiği haberini yalanladığını belirtti. Anadolu Ajansı'na göre şehir dışında olduğu için açıklamasını yazılı gerçekleştirdiğini belirten Karatay, şunları kaydetti:

"İstanbul Tabip Odası, bugün bu haberi yalanlamış, kendilerine yaptığı şikayetin henüz karara bağlanmadığını bildirmişlerdir. Ayrıca Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneğinin Kasım 2014 döneminde şahsım adına savcılığa yaptıkları suç duyurusunun takipsizlikle sonuçlandığını da bu vesileyle bildirmek isterim. Şahsımı ve mesleki kariyerimi hedef alarak yapılan, halkı tedirginliğe sürükleyen yalan haberler için avukatım aracılığıyla haberi yapan ve gerçekliğini araştırmadan yayınlayan tüm kurumlar için hukuki ve cezai işlemleri başlatacağım."

KARATAY NE İLE SUÇLANIYOR?

Prof. Dr. Canan Karatay'ın, "gebelikte yapılan şeker yükleme testi bebeğe zarar verir" şeklindeki sözlerine karşı çıkarak ‘bu testin hayati önemde olduğunu’ belirten Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Prof. Karatay hakkında şikayette bulunmuştu.

31 Tem 2015 - 14:17 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber