'Hiçbir şey hatırlamıyorum'

Dört ay önce İstanbul’da uğradığı tecavüz sonucu hamile kalan ve kürtaj için başvurduğu mahkemeden ret cevabı alan 16 yaşındaki F.T.’nin kürtaj olabilmesi için üç haftası kaldı

16 yaşındaki F.T. İstanbul’da 4 ay önce yolda yürürken bir tinercinin saldırısına uğradı. Kendisine koklatılan bir madde yüzünden bayıldığını, kendine geldiğinde boş bir arazide olduğunu ve hiçbir şey hatırlamadığını söyleyen F.T., 4 ay sonra rahatsızlanarak gittiği hastanede hamile olduğunu öğrendi. Genç kızın ailesi hemen hastaneye başvurarak bebeği aldırmak istedi. Ancak hastane kürtajın 10 haftalık yasal sürenin aşılmış olması nedeniyle savcılıktan izin alınması gerektiğini hatırlattı. Bunun üzerine savcılığa başvuran aile, kızlarının cinsel istismar sonucu hamile kaldığını ve bebeği doğuracak ruh halinde olmadığından kürtaj izni verilmesini talep etti.

SAVCI ONAY İSTEDİ

Savcı, gerekli kürtaj kararının verilmesi için dosyayı Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Savcı, Türk Ceza Kanunu’ndaki “Kadının mağduru olduğu bir suç sonucu gebe kalması halinde, süresi 20 haftadan fazla olmamak ve kadının rızası olmak koşuluyla gebeliği sona erdirene ceza verilmez. Ancak bunun için gebeliğin uzman hekimler tarafından hastane ortamında sona erdirilmesi gerekir” maddesini ve Çocuk Koruma Kanunu’nu da hatırlatarak ailenin talebinin kabul edilmesini istedi. Ceninin yaşam hakkının korunmasının devletin görevi olduğunu belirten mahkeme gebeliğin sonlandırılmasının yaşam ihlali olacağını belirterek, “Nüfus planlanması kanuna göre gebelik annenin isteği üzerine 10. haftadan önce sonlandırılabilir. 10. haftadan sonra ise annenin hayatını tehdit etmesi ve doğacak çocuğun gelecek nesiller için ağır maluliyete neden olacağı hallerde raporla kürtaj yapılır. Ancak hekim bu kürtaj sonrası 24 saat içinde kadının kimliğini ve müdahale gerekçesini sağlık ve sosyal yardım müdürlükleriyle hükümet tabipliklerine bildirmek zorundadır” dedi ve dosyayı savcılığa iade etti.

ZAMAN DARALIYOR

KÜRTAJ için 10 hafta olan yasal sınır kadının tecavüze uğraması halinde 20 haftaya çıkıyor. Tecavüz bebeği de olsa anne bebeği istemese de 20 haftadan sonra kürtajı yaptıran anne de işlemi yapan doktor da hapisle cezalandırılıyor. Eğer F.T.’nin ailesi 3 hafta içinde mahkemenin kararına itiraz etmezse geç kalmış olacak ve tecavüz sonrası olan bebeği doğurmak zorunda kalacak. Bu arada genç kıza saldıran kişi ve kişiler henüz bulunamadı.

BAKANDAN TALİMALAT!

İstanbul'da tecavüz sonucu hamile kalan, ancak kürtaj talebi "Cenin hakkı senin psikolojinden önemli" denilerek reddedilen 17 haftalık hamile 16 yaşındaki F.T.'nin dramında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı devreye girdi. Bakan Ayşenur İslam, hukuk müşavirliğine, genç kızın ailesiyle görüşülmesi ve "gerekenin yapılması" için talimatı verdi. Bakanlık hukukçuları bugün F.T'nin ailesiyle bir araya gelecek.

#

20 Oca 2014 - 10:23 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber