'Herkes icralık''

Antalya Barosu Alanya Temsilciliği Başkanı Osman Doğan "Adliyedeki icra dosyaları dağlar kadar. Ekonomi tozpembe değil, tozduman" dedi

ELDEKİ verilere göre, Alanya sokaklarındaki 4 kişiden ikisi borçlu durumda. Alanya'da her turizm sezonu öncesi "Turizm patlayacak" diyenler var. Şu anda turizm sezonunun çoğu bitti ama turizm patlamadı. Aksine turizm çatladı. Otelci ağlıyor. Çarşıdaki esnaf, kirasını, kredisini, SGK'sını, personel giderini ödeyemiyor, kara kara düşünüyor.

'BİR ÇIKIŞ YOLU BULUNMALI' 

BORÇLU borcunu ödeyemez hale geldi. Alacaklı, parasını alamıyor. Bu da zincirleme olarak herkesi etkiliyor. Birileri 'Ekonomi tozpembe' diyor ama tam aksine ekonomi tozduman. Alanya Adliyesi'ndeki icra dosyalarını gören hiç kimse "Ekonomi tozpembe" diyemez. Ekonomiye bir çare bulunmalı. Bir çıkış yolu gerekiyor. Aksi halde Alanya'da iflaslar patlar.

Antalya Barosu Alanya Temsilcisi Doğan, “Sokakta 4 kişiden ikisi borçlu durumda. Ekonomi tozpembe değil toz duman” dedi

ANTALYA Barosu Alanya Temsilciliği Başkanı Osman Doğan, Alanya'da ekonominin tozpembe olmadığını iddia etti. Eldeki verilere göre sokaktaki 4 kişiden ikisinin borçlu durumda olduğunu ifade eden Doğan, “Alanya'da her turizm sezonu öncesi 'Turizm patladı, çatladı' diyenler var. Turizm sezonunun ortasına geliyoruz, turizm patlamadı. Bunun tam aksine turizm sezonu çatladı. Otelci ağlıyor, turist sokağa çıkmıyor. Çarşıdaki esnaf, kirasını, bankadan aldığı krediyi, SGK'sını ve personel giderini bile ödeyemiyor. Kasasını dolduramayan esnaf, 'Borcumu nasıl öderim' diye kara kara düşünüyor” dedi.

‘BİR ÇARE BULUNMALI’

Borcu olanların borcunu ödeyemez duruma geldiğini ifade eden Doğan, “Alacaklı kişi, parasını ikinci kişiden alamıyor. Bu da zincirleme olarak herkesi etkiliyor. Birileri 'Ekonomi tozpembe' diyor ama tam aksine ekonomi toz duman. Alanya Adliyesi'nde icra dosyalarını görseler, o kişiler ‘Ekonomi tozpembe’ demez. Ekonomiye biran önce çare bulunmalı. Borcunu ödeyemeyen vatandaşa bir çıkış yolu gerekiyor. Yoksa Alanya'da iflas bayrağını çekmeyen az sayıda esnaf kalabilir” şeklinde konuştu.

02 Ağu 2013 - 00:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber