'Her şey tavrımıza bağlı'

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) ile yaşanan ve Türkiye'nin sert tepki gösterdiği gerilimin ardından konuşan turizmciler iyimser. Alanyalı turizmciler sorunun aşılması için çalışmalara başladı.

AKPM’NİN Türkiye "Türkiye yeniden denetim sürecine alındı" kararının ardından gözler Avrupa pazarına çevrildi. AKPM Genel Kurulu'nda "Türkiye'de Demokratik Kurumların İşleyişi" konulu oturumda Türkiye'nin 2004'te çıktığı denetim sürecine yeniden alınmasıyla ilgili oy çokluğuyla alınan kararın ardından Alanyalı turizmciler sürecin aşılacağı görüşünde. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, alınan kararın turizmi çok fazla etkileyeceğini zannetmediğini söyledi. Çavuşoğlu, "Bu konuda özellikle bizim tavrımız çok önemli. Türkiye'nin tavrı çok önemli. Türkiye'nin tavrı olumlu olduğu sürece hiçbir problem yaşayacağımızı tahmin etmiyorum. Avrupa'da imajımızı düzeltmeye çalışıyoruz. Avrupa'daki durumumuz hükümetimizin, devletimizin tavrına çok endeksli. Tahmin ediyorum, bizim devletimizin, hükümetimizin çok iyi kararlarla özellikle Avrupa ülkelerinde bu sorunu çözeceğine inanıyoruz. Şu an Alman pazarında yüzde 54, İskandinav pazarında yüzde 60 düşüş var. Bu karardan önce Türkiye zaten etkilenmişti. Bu kararın etkileyip etkilememesi etkiledi. Bu karar daha yeni çıktı. Şu andaki düşüşün nedeni AKPM'nin bu kararı değil" dedi.
'MİNİMUM ETKİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ'
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili de, "Bunu siyasi bir karar olarak değerlendiriyoruz. Akabinde gelişmeler Avrupa'da yaşayan insanların konuya bakışıyla alakalı olarak bundan sonra bizim yapacaklarımız son derece önemli. Yani bizlerin bu noktada turizmciler ve bu ülkede söz sahibi insanların olumlu mesajlarıyla bunun aşılabileceği kanaatindeyim. Biz turizmciler olarak görüşmelerimizi başlattık. Bir yandan da önümüzdeki dönemde büyük reise bürolarla ve onların yapacağı etkinliklerle bir araya gelerek, Türkiye turizminde bu tür efektlerin minimum seviyede etki etmesi adına çaba da gösteriyor, çalışmalar da yapıyoruz. Sonuç olarak ümit ediyorum ki bizim yapacağımız çalışmalar ve verilecek olumlu mesajlarla bundan sonraki süreçte çok olumsuzluk yaşanmadan en kötü ihtimalle de 2016 rakamlarıyla Avrupa'da 2017 sezonunu kapatma arzusundayız" diye konuştu.
AKPM NEYİ DENETLİYOR?
Türkiye'nin 1949 yılında kurucu üye olarak dahil olduğu AKPM'de 1990'lı yıllarda oluşturulan "denetim süreci" üye ülkelerde demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) temel değerlerini tesis etmeyi amaçlıyor ve uygulanmasını denetliyor. 1996'da bu sürece dahil edilen Türkiye, yapılan yapısal değişiklikler ve düzenlemeler sonrası 2004'te süreçten çıkarılarak "denetim sonrası izleme sürecine" dahil edilmişti.

27 Nis 2017 - 00:12 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber